Totovihjeet

Kommentti- ja vihjepaketti maanantain 11.2.2019 Magic Monday -raveihin

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 5 (9,8)
T65-2: 7 + 2,10 (5,3)
T65-3: 9,3,1,6,4 + 2,11 (7,10)
T65-4: 5,8,6 (11,2) 
T65-5: 2 + 3,4 (5,6)
T65-6: 6,8 + 2 (3,4)

Pieni systeemi 30 riviä, hinta 3 euroa
Suuri systeemi 567 riviä, hinta 56,70 euroa 

TOTO65-ANALYYSIT 

T65-1 | Pori L4

Magic Mondayn Toto65-kierroksen avauskohteen suosikki 5 TUTUN IMPI on vahva puurtaja, joka pystyy tekemään töitä menestyksensä eteen. Toissakerralla Lahdessa se jäi kivikovassa Huippu- vs. Haastajadivisioonafinaalissa taivaltamaan koko matkan ajaksi kolmatta rataa, mistä se tsemppasi haastavan reissun päätteeksi umpirehdisti perille saakka ollen hienosti kolmas. Välistartissa Seinäjoella Antti Ala-Rantalan ajokki ei tuntunut saavan pykälää kunnolla silmään, eikä se missään vaiheessa saavuttanut 20 metriä edeltä lähtenyttä ja keulasta näytöstyyliin voittanutta hurjan lahjakasta Eetiä. Loppusuoran laukkaan paloi kolmosrahat. Nyt vastus on sopivaa kaliiberia ja tässä tehtävässä Antti Ala-Rantalan suojatilta on lupa odottaa menestystä, mikäli se vain suorittaa omalla tasollaan.

T65-2 | Lappeenranta L4

Toisessa Toto65-kohteessa suosikkina matkaan starttaava 7 EDWARD SISU on tehnyt tauon jälkeen vahvoja suorituksia ja se ansaitsee ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta paikkansa rankingin kärjessä. Joulukuussa suoraan tauolta se juoksi pääjoukon kärjessä toisena sisärataa selkeästi keulassa urku auki painelleesta Gossip’s Herosta jääneenä. Lopussa Isto Kuisman valmennettava kiri sitten varmaan voittoon ohi väsyneestä keulahevosesta. Seuraavassa Teivon voittostartissa se oli todella vakuuttava kierreltyään päätöskierroksen ulkoratoja pitkin ja voittaen lopulta ylivoimaiseen tapaan. Viimeksi Vermossa Edward Sisu oli Tanpopon voittamassa lähdössä hyvä kakkonen juostuaan johtavan rinnalla. Aika näyttää, kuinka juoksu lähtee sujumaan mutta käytännössä Edward Sisu taitaa olla juoksulla kuin juoksulla vahvoilla tässä tehtävässä. Hyvältä paikalta starttaava 2 MAS BELLA on viime sijoituksiaan vaarallisempi. Toissakerralla Vermossa 800 metrin kiri 2. ulkoa ei kantanut perille saakka Daddy Boyn voittamassa Toto64-lähdössä. Ei tuota esitystä sinänsä voi moittiakaan, tamma tuli pitkän kirinsä ilman selkää. Viimeksi Kouvolassa kiritilat eivät koskaan auenneet, vaikka Tommi Kylliäinen pääsikin maalisuoralla rintaman takana kääntelemään ulkoradoille. Vahvassa nousuvireessä kilpaileva 10 CARAMEL KID on takarivin lähtöpaikasta huolimatta huomioitava ajoissa. Haastajista numerot 5 LANGENBRUNNER, 3 ENZO DE VONNAS ja 1 BEX tulevat viivalle voittostartti alla. Kolmikko nähtäneen juoksujen onnistuessa totomatsissa.

T65-3 | Pori L5

Kolmannessa Toto65-kohteessa nähtäneen tasainen taistelu ykkösrahoista. Rankingin niukaksi kärkinimeksi kipuava 9 LOVELY SECRET joutui viimeksi Solvallassa pettymään. Joni-Petteri Irri sai ajokkinsa kanssa hyvät asemat 2. ulkoparista mutta 850 metrin kiri kolmatta ilman selkää ei kantanut sateisissa olosuhteissa kärkitaisteluun. Edellisessä Vermon startissa alkumatkan laukka vaikeutti tehtävää, eikä totosijoille ollut 6. ulkoa lopulta mahdollista kiertää kolmatta ja neljättä rataa pitkin. Sopivassa porukassa Jarmo Saarelan taas rattailleen saava tamma pystyy palaamaan voittokantaankin. 3 EXPANSE’S TORNADO jatkoi vahvoja suorituksia Vermossa. Se kiri tuossa Tanpopon keulasta voittamassa lähdössä päätöspuolikkaan ulkoratoja pitkin 14,0-kyytiä tullen hyvin perille saakka. 1 ERNA’S KING on saanut tauon jälkeen kolme starttia kroppaansa ja ruuna on suorittanut näissä kaikissa kisoissa oikein hyvällä tasolla. Lähtöpaikka on loistava ja näistä asemista Iivari Nurmisen ajokki on varmasti vaarallinen. 6 BLACK ICE BOOST otti Turussa vuoden avausvoittonsa hyvällä kirillä 4. ulkoparista. Aika näyttää, minkälaiset asemat Jukka Torvisen ajokki saa tässä hankittua. Kiihdytykseen panostamisessa saattaa näin ulkoa olla omat riskinsäkin. Rehtinä puurtajana tunnettu 4 WAY TO GO pystyy tarvittaessa tekemään juoksuaankin. B-ryhmän käynnistävä 2 NEWYORKER LI teki viimeksi Teivossa vahvan kirin osoittaen nousukuntoa. Starttirytmistä kiinni saanut 11 QUATTRO TILLY vaatinee näistä asemista kärjen ylivauhtia noustakseen terävimpään kärkeen.

T65-4 | Lappeenranta L5

Neljännessä Toto65-kohteessa suosikkikolmikko erottuu varsin selkeästi muusta porukasta edukseen. Keskeltä rataa matkaan starttaava 5 KARTIER nappaa rankingin kärkipaikan itselleen. Heikki Mikkosen valmennettava teki viimeksi pakkasraveissa ihan asiallisen suorituksen, vaikka ei loppukaarteen laukan vuoksi voitosta pystynytkään taistelemaan. Oriin kyvyt ovat kaikkien tiedossa ja palasten loksahtaessa kunnolla kohdalleen Kartier tulee vielä kipuamaan selkeästi sarjoissaan. Samat sanat pätevät myös numeron 8 T.T. HUNSVOTTI kohdalla. Oriilla on omat oikkunsa mutta sen enempää niin lähtöpaikkaa kuin rahallista ylisarjaakaan ei tarvitse säikähtää. Ravin maistuessa Henri Bollströmin ajokki pystyy kyllä tekemään töitäkin menestyksensä eteen. Todella vahvassa talvivireessä kilpaileva numero 6 PISKON POUTA saa myös paikan parhaasta A-ryhmästä. Mikäli Mari Rautiaisen valmennettavan kehityskäyrä jatkaa yläviistoon, on sillä pian paikkansa avoimissa tammalähdöissäkin. Kimmo Määttäsen ajokin esitystä seurataan erityisellä mielenkiinnolla. Haastajista 11 TUVIKER tuntuu taas saaneen vaikeamman jakson jälkeen hieman juonen päästä kiinni. Suosikkien kukistaminen on näistä asemista kuitenkin todella haastavaa.
  
T65-5 | Pori L6

Viidennessä kohteessa tasavahva kolmikko ansaitsee paikat kirkkaimmista parrasvaloista. Suosikkina matkaan starttaava 2 CELEBRATION SONG tuntuu kilpailevan elämänsä vireessä. Toissakerralla Porissa se eteni etusuoralla keulassa juosseen ja nytkin vastassa olevan numeron 3 FREELANCER rinnalle, tämän jälkeen päätöskierros tultiin tasaisen reipasta ja lopulta Celebration Song lipui varmaan tapaan ykköseksi. Viimeksi se oli Vermossa Tammatähdessä johtavan rinnalta umpirehti kakkonen vain keulasta voittaneelle Callela Elizalle häviten. Ari Moilasen ajokki joutunee tässäkin tekemään töitä menestyksensä eteen mutta se ei ole este voittokantaan paluulle. Keulaan todennäköisesti avaava Freelancer saattaa pystyä pikaiseen revanssiin. Sen tallikaveri eli numero 4 MERIT saattaa puolestaan hyvinkin kiittää, mikäli edellä mainittu kaksikko innostuu liian kiivaasti ottamaan toisistaan mittaa jo matkan aikana. Tauluaan vaarallisempi 5 NITRO DIABLO käynnistää haastajaporukan.

T65-6 | Lappeenranta L6

Toto65-kierroksen päätöskohteessa rankingin kärkeen kipuaa tasaisesti startteja kroppaansa viime aikoina saanut numero 6 DON CORLEONE TROT. Tapio Perttusen valmennettavan voidaan sanoa palanneen ansaitusti voittokantaan viimeksi Vermossa. Vaikka edellisestä ykkössijasta olikin vierähtänyt jo tovi, oli ruuna suorittanut startista toiseen ihan kelpo tasolla. Tuossa Vermon voitossa Don Corleone Trot punnersi rehdisti johtavan rinnalta voittoon torjuen lopussa varmaan tapaan Stardust Fibberin hyökkäyksen. Tapio Perttunen ajaa varmasti kiihdytyksessä määrätietoisesti eteenpäin. Tauolta palaava 8 THE DUDE on kova menijä sarjoihinsa. Se sai vasta ruunauksen jälkeen kunnolla juonen päästä kiinni, eikä hevosen voittosumma taida vielä tehdä täyttä oikeutta sen kyvyille. Tauon jälkeen vire on kuitenkin arvoitus ja tämän vuoksi Ville Tonttilan suojatti joutuu tyytymään kaavailuissamme haastajan rooliin. The Duden perusluokka on kuitenkin niin kovaa kaliiberia, ettei voitostakaan kannata suuremmin yllättyä. B-ryhmän käynnistävä 2 FINEST CHOCOLATE pystyy hyvänä päivänään taistelemaan ihan voitostakin. Teemu Keskitalo saanee nyt ajokkinsa kanssa makoisat asemat kärkiporukasta.

TROIKKA LÄHTÖ 6

6
2,8
2,3,4,8,9,10

10 yhdistelmää

RANKINGIT LAPPEE

Lähtö 1
A) 4,1 B) 2,5,9,3,10,8,7,11,12,6
CONFIDENCE MAN – CASH MATCH – CRAZY BRAT – RAHART

Lähtö 2
A) 4 B) 1,2,6,5,7
SIIKING – VILLAN PARONI – SALAMAN LIISU – VIKSLENA 

Lähtö 3
A) 6,5,11,8,10 B) 3,4,9,12,1,2,7

Lähtö 4
A) 7 B) 2,10,5,3,1,9,8,4,6,11
EDWARD SISU – MAS BELLA – CARAMEL KID – LANGENBRUNNER

Lähtö 5
A) 5,8,6 B) 11,2,3,10,9,1,4,7
KARTIER – T.T. HUNSVOTTI – PISKON POUTA – TUVIKER 

Lähtö 6
A) 6,8 B) 2,3,4,9,10,7,5,11,12
DON CORLEONE TROT – THE DUDE – FINEST CHOCOLATE – WHITNEY LOVE

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Jani Ruotsalainen

L2/4 SIIKING: Oli viimeksi vähän tasainen. Pitäisi mielestäni olla nyt parempi, kun on päästy enemmän ja vauhdikkaammin ajamaan. Koetetaan ravia lähteä matkaan ja katsotaan, mikä paikka saadaan. Juoksun onnistuessa pitäisi vähän pärjätäkin. Voittokaan ei tule hirveänä yllätyksenä.

L3/4 HOT DEVIL: Teki viimeksi ihan ok esityksen huonolta paikalta. Paikka on nyt hyvä ja hevonen petraa koko ajan, kun saa startteja kroppaansa. Lähtee hyvin ja hyvillä mielin oriinkin kanssa matkustetaan. Odotan tältäkin pientä menestystä. 

L5/2 UNICA: Kilpailee oikein hyvässä kunnossa. On vähän mielialahevonen. On hyvä seurailemaan, mutta ei ihan paras voittamaan. Lähtee hyvin liikenteeseen, mutta tarvitsee tarkan nätin juoksun.

Henri Bollström

L1/10 BRIGHT SUNSHINE: Teki hyvän esityksen viimeksi. Saatiin hyvä juoksun ja hevonen tuli hyvin maaliin. Nyt on pieni treenitauko takana, enkä tiedä, millainen vire ja iskukyky on suoraan tauolta. Paikka on huono, mutta viime startti jätti kyllä positiivisen kuvan hevosesta. Pyritään nätisti ajamaan ja tauolta kärkisijat tulisi yllätyksenä.

L2/6 VIKSLENA: Tämä on hyvä vinkkihevonen. Tamma on laukkaillut paljon alkumatkalla ja ottanut sen jälkeen hirveästi kyytejä. Nyt vaihdetaan vähän balanssia, jotta saataisiin kulkemaan ravilla. Jos saadaan ravilla lähtemään, niin mielestäni pystyy voittamaan tämän lähdön.

L3/12 WILD RAMONA: Rahasijaa haetaan. Kärkeen on varmasti mahdotonta nousta kun paikka on sysimusta.

L4/5 LANGENBRUNNER: Näin Kouvolan voittostartin ja olen joskus tällä ajanutkin. On nopea hevonen startista ja yritän ajaa keulasta. Paperilla tämä on yksi niistä, joka pystyy voittamaan tämän lähdön. Odotan ihan kärkeen, jos keulaan pääsee.

L5/8 T.T. HUNSVOTTI: Sarjat nousivat hurjasti, kun juoksi lyhyessä ajassa paljon rahaa. Nyt hevonen on aika kovassa ylisarjassa ja vastassa rutinoituneempia hevosia. Voiton uusiminen ei tule olemaan heikolta lähtöpaikalta helppoa vaan todella hankalaa. Hevosella on kyllä hyvät kyvyt ja on varmaan yksi mahdollinen. 

L6/4 DENNIS BOKO: Kouvolassa ajoin iltaraveissa nätin juoksun ja oli maalissa hyvä toinen. Sitten 75-lähdössä vastus oli niin paljon kovempi, ettei tuota korkeammalle sijoitukselle pystynyt vaikka hyvän talviajan tekikin. Nyt vastus on viime kertaa helpompi ja onnistuneella juoksulla totohevosia varmaankin.
 

Teemu Keskitalo
 
L3/5 GLIDE ON FIRE: Kilpailee huippuvireessä, kiritiloja ei vaan ole tullut. On tauluaan paremmassa kunnossa, eikä menestys yllättäisi, kun juoksu onnistuu.
 
L6/2 FINEST CHOCOLATE: Hyvä lähtöpaikka nyt. Tämä ja on ollut hyvä, kun on läheltä kärkeä juostu. Viimeiseen starttiin ei kannata yhtään tuijottaa, kaukaa takaa ei ollut mahdollisuuksia kärkeen ja annoin vaan rullata lopun maaliin asti, kun ei ollut mahdollisuuksia edes rahoille. Normaalina pitäisi olla tässä porukassa hyvältä paikalta kolmen joukossa.

Marko Heikari
 
L1/4 CONFIDENCE MAN: Teki oikein hyvän juoksun Vermossa ja sen perusteella pitäisi riittää ihan kärkeen. Odottelen nyt kärkimatsiin, eikä voittokaan yllättäisi.
 
L3/7 HAZEL HEN: Mitä olen ajanut, niin tähän asti on ollut peesaaja, eikä ole vielä syttynyt voittotaisteluun. 
 
L4/10 CARAMEL KID: Odottelen ihan toton tuntumaan huolimatta huonosta lähtöpaikasta huolimatta. On kuitenkin selvää, että tuolta paikalta ihan kärkimatsiin nousu vaatii hyvää tuuriakin.
 
L5/11 TUVIKER: Huonoin mahdollinen paikka lähteä, mutta siitä on ajettava. Olisi nopea lähtijä ja takarivi haittaa paljon. Kiertämistä tulee väkisin paljon, mutta ori jaksaa kyllä mennä. Jos kärki ajaisi alussa kovaa, niin meidän osakkeet nousee kyllä. Alun ylivauhdin jälkeen menestys ei yllättäisi yhtään. On hyvä hevonen sarjoihinsa. Huonon lähtöpaikan takia sijoitus voisi olla siellä neljän paikkeilla.

Matti Nisonen
 
L3/6 LIBERACE: Olen ollut tyytyväinen viimeisiin ja hevonen on hyvällä mallilla. Lähtöpaikka on hyvä ja katsotaan, millainen juoksu saadaan. Juoksupaikalla ei suurta merkitystä, tulee joka paikalta.
 
L4/1 BEX: Jäi yhdestä välissä pois, kun jalka oli huonona. Sisärata ei suosi, kun ei ole starttiraketti. Tuolta paikalta olen tyytyväinen korotettuun rahaan. Jos pussiin ei jäädä ja kiriväyliä aukenee ei totosijoitukset yllätä minua.