Totovihjeet

Kommentti- ja vihjepaketti keskiviikon 5.12.2018 lounasraveihin

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 4 (5,7)
T4-2: 4,6,10 + 2,9 (8,1)
T4-3: 3,4,1 (2,7)
T4-4: 2,6,11 + 8,4,9 (1,3)

Pieni systeemi 27 riviä, hinta 5,4 euroa.
Suuri systeemi 90 riviä, hinta 18 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT

LÄHTÖ 2 | Toto4-1

Keskiviikon lounasravien Toto4-kierroksen avauskohteessa selkeänä suosikkina 20 metrin pakilta matkaan starttaava numero 4 TÄHTIHOHTO saa luottamuksemme ja Seppo Suurosen valmennettava saa kunnian toimia vihjeviritysten tukipilarina. Kuten valmentajakin kommentissaan muistuttaa, mistään täysin ravivarmasta menijästä ei todellakaan ole kyse. Kyvyiltään Tähtihohto erottuu tässä porukassa kuitenkin selvästi edukseen ja mikäli ravi vain maistuu, on Tapio Perttusen rattailleen saavalta tammalta lupa odottaa voittoa. Toissakerralla Joensuussa Tähtihohto voitti johtavan rinnalta erittäin vahvan suorituksen päätteeksi ja tarvittaessa se pystyy kyllä tälläkin kerralla tekemään juoksuaan. Rivi käyntiin siis suosikkivarmalla.

LÄHTÖ 3 | Toto4-2

Toisessa Toto4-kohteessa suosikkina matkaan starttaava 4 MOSQUITO MILI hakee neljättä peräkkäistä voittoaan ja komean tolppaputken myötä ruuna kerää myös varmasti kovasti peliä puoleensa. Jani Ruotsalaisen rattailleen saava suosikki avaa auton takaa kovaa ja sillä on hyvät mahdollisuudet päästä keulapaikalle juoksua kontrolloimaan. Mikäli Mosquito Mili saa tehdä johtopaikalla oman juoksunsa, on se varmasti vaikeasti kukistettavissa. Ainakin 6 BLUE MAY pystyy räväkkään avaukseen ja aika näyttää, lähteekö Lauri Turunen ajokkinsa kanssa haastamaan suosikkia aktiivisesti kiihdytyksessä. Vaikka keulaan ei olisi asiaa, paikka johtavan takana kiinnostanee. Selkeästi nousuvireinen 10 LIBERACE saa myös paikan A-ryhmästä ja sen myötä myös kapeammalta vihjekuitilta. Viimeksi kiritilat aukesivat sisäratajuoksun jälkeen turhan myöhään. Vaikka Matti Nisosen suojatti onkin takarivistä juoksunkulun armoilla, kannattaa se poimia aikaisessa vaiheessa mukaan peleihin. Hyvältä paikalta starttaava 2 BOSS AMIRAAL sekä uran avausvoittoa edelleen hakeva 9 JESI’S LAST HORNET saavat paikat suuresta systeemistä.

LÄHTÖ 4 | Toto4-3, Päivän Duo-1

Kolmannessa Toto4-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa nähtäneen terävä kiihdytys. Tarjoamme rankingin kärkipaikan numerolle 3 TURMALIN. Jukka-Pekka Närhisen suojatti on niin tulosten kuin esitystenkin valossa selkeästi nousuvireessä ja tässä oikein sopivan tuntuisessa tehtävässä tammalla on kelpo saumat palata takaisin voittokantaan. Viimeksi Mikkelin lounasraveissa Turmalin kiri 3. sisältä hyvin kakkosrahoille Take A Bow’n keulasta voittamassa lähdössä. 4 GOSSIP’S HERO on tehnyt tasaisen vahvan kauden ja vaikka totosijat ovatkin jääneet viime starteissa haaveeksi, ei vireessä ole varsinaisesti moitittavaa. Viimeksi Killerillä Marja Haakanan valmennettava punnersi rehdisti johtavan rinnalta. Sisäradalta starttaava 1 EDWARD SISU on taatusti merkittävällä tavalla tauluaan vaarallisempi ja Isto Kuisma kommentoi suojattiaan startin alla ihan positiiviseen sävyyn. Uskomme voittajan löytyvän tästä edellä mainitusta kolmikosta.

LÄHTÖ 5 | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

Toto4-kierroksen ja Päivän Duon sinetöivässä ja samalla lounasravien troikkalähtönä toimivassa koitoksessa tarjoamme rohkeana ideahakuna rankingin kärkipaikan numerolle 2 KIARA ALE. Taulu ei tee millään muotoa oikeutta tälle peruslahjakkaalle nelivuotiaalle tammalle, joka debytoi nyt Aatto Silventoisen valmennuksesta. Valmentaja kommentoi suojattiaan 7 Oikein -lehdessä varsin positiiviseen sävyyn ja kaiken pitäisi olla startin alla mallillaan. Vaikka vastassa ihan asiallisia menijöitä onkin, pitäisi Kiara Alen riittää jatkossa astetta kovemmissakin tehtävissä. 6 CRAZY BRAT avaa auton takaa hyvin ja Tapio Perttunen lataa ajokkinsa kanssa varmasti vahvasti kiihdytykseen. Ruuna sai viimeksi täällä Lappeessa pitkän tauon jälkeen startin kroppaansa, mikä vei hevosta varmasti eteenpäin. Okko Mikkosen kehuma 11 E.V. MENINA saa myös paikan kapeammalta vihjekuitilta. Sen esitystä seurataan positiivisten kommenttien myötä suurella mielenkiinnolla. B-ryhmän käynnistävä 8 SUNDSVIK ORGOGLIO on surkeasta lähtöpaikasta huolimatta pelihevosia. Toki juoksun täytyy voittoa ajatellen onnistua. Pieneltä tauolta palaava 4 EMPTYBROOK sekä Okko Mikkosen toinen valmennettava 9 YANNI saavat myös paikan suuremmalta kuitilta.

PÄIVÄN DUO

3,4,1
2,6,11

Yhteensä 9 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 5

2
4,6,8,9,11
4,6,8,9,11

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

ABC-RANKINGIT

Lähtö 1.
A) 4,1 B) 7,3,2,5,6,8 
WINDHILL’S BLACK – DOOLITTLE LADAY – BEATIFUL FIGURE – VILLA’S VANITY

Lähtö 2.
A) 4 B) 5,7,3,6,1,2,8,9 
TÄHTIHOHTO – SIIKING – LIINAN MUISTO – RENUM HELGA

Lähtö 3.
A) 4,6,10 B) 2,9,8,1 C) 3,5,7
MOSQUITO MILI – BLUE MAY – LIBERACE – BOSS AMIRAAL

Lähtö 4.
A) 3,4,1 B) 2,7,8,5
TURMALIN – GOSSIP’S HERO – EDWARD SISU – LEEMARK’S DOMINICK

Lähtö 5.
A) 2,6,11 B) 8,4,9,1,3,5,7 
KIARA ALE – CRAZY BRAT – E.V. MENINA – SUNDSVIK ORGOGLIO 

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Isto Kuisma
 
L4/1 EDWARD SISU: Taukoon ei muuta selitystä, kuin ettei ole mahtunut sarjoihin. Treenissä ruuna on ollut ihan hyvä. Napakka rata sopisi parhaiten, pehmeä ja irtopöpperö ei ole tälle mieleen pienenä ja ahdasliikkeisenä hevosena. Jenkit on perässä ja sisäradalta on tarkoitus satsata lähtöön. Keulajuoksu on tavoitteenani, mutta ei toinen sisälläkään huono paikka ole.

Okko Mikkonen
 
L5/9 YANNI: Lahteen syyskuun starttiin tamma oli tosi kipeä ja Bollström lopetti ajamisen vikassa kurvissa. Kurkku oli kauheassa kunnossa ja hevonen oli viisi viikkoa ajamatta. Pitkän tauon jälkeen hevonen oli viimeksi nihkeä. Nyt treenit on menneet normaalisti, mutta amatöörinä en ole kaikkiin paikkoihin ehtinyt lähteä hevosen kanssa. Pari kertaa on tässä välissä käyty radalla. Tamma on pirun kyvykäs ravuri, varmaan tämän tallin kyvykkäin. Takaa tämä ei tykkää tulla, mutta jos pääsee kärjen läheltä tulemaan, se on aina korkealla. Tamma on kyvykkäin tallin hevosista, mutta vielä varsa ja vähän ihmeellinen. Ajetaan tällä kerralla varmaankin normaaleista kärryistä, normaalisti on menty jenkeillä. En osaa arvioida, kuinka tuo vaikuttaa. Yanni on nyt hokissa, se muutosta aikaisempaan, jolloin oli flappikengässä. Yannilta odottelen tässä vaiheessa ainoastaan ehjää juoksua.

L5/11 E.V. MENINA: Tällä hetkellä suoraan sanottuna odotan, että E.V.Menina voittaa tämän lähdön. Sen pitäisi voittaa jos on yhtään normaali. Yanni on varmaan hevosena parempi, mutta E.V. Menina on nyt niin kovassa kunnossa. Viimeksi mentiin vaan liian kovaa, 14-vauhtia kierros ja siinä Saarela tappoi omansa ja samalla tämän. Meninalla on Flappikengät alla, joten jos on kauhea kurakeli, voi tulla hankalaa. Parissa välistartissa, joissa oli kurakeli, flappi imaisi sitä. Jos ei mitään ongelmia, niin Meninan pitää olla ihan kärjessä.

Seppo Suuronen
 
L2/4 TÄHTIHOHTO: Viimeksi laukka meni pitkäksi, kun tämä tahtoo sen pitkäksi viedä. Kaikki on ok ja hevonen tuntuu hyvälle ja on hyvässä kunnossa. Tänään sitä vielä hutkuttelin menemään ja kaikki on kunnossa.  Luokallaan pitää tässä pärjätä. Lähtöpaikka on hyvä ja vastus tavallinen. Vähän tämä on kovaleukainen hevonen, hll ja hpl tullut aiemminkin. Laukkariski tällä aina on ja laukatessaan se menee helposti pitkäksi. Ei mitään varustemuutoksia. Odotan menestystä.

Jani Ruotsalainen
 
L2/5 SIIKING: Kaikki on ihan hyvin ja tauon jälkeisestä varmaan parantaa, ei sekunteja kuitenkaan mutta jonkin verran. Kyllähän Sepon (Suuronen) hevonen taitaa tämän voittaa.