Totovihjeet

 

Kommentti- ja vihjepaketti sunnuntain 12.8.2018 Toto5-raveihin

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO5-VIHJERIVIT

T5-1: 5,8,10 + 2,6,9,4 (3,7)
T5-2: 1,8,15 + 13,11 (10,2)
T5-3: 9,2,1 + 5,11 (7,4)
T5-4: 2,11,1 + 9,5 (6,4)
T5-5: 1 (6,11)

Pieni systeemi 81 riviä, hinta 8,1 euroa.
Suuri systeemi 875 riviä, hinta 87,5 euroa.

Toto5-pelin prosenttijakauma teksti-tv:stä.

TOTO5-ANALYYSIT 

Lähtö 4. | Toto5-1

Toto5-kierroksen avauskohteessa riittää haastetta. Viivalla on monta tauolta palaavaa hevosta, joiden todellinen päivän vire selviää vasta startissa. Tarjoamme rankingin kärkipaikan numerolle 5 GHOST BOY. Pertti Niverin valmennettava on kohonnut kovaan iskuun ja se on tehnyt startista toiseen kelpo esityksiä. Jani Ruotsalaisen ajokki ottanee kiihdytyksessä kyselemättä ensimmäiset keulat ja aika näyttää, haetaanko ruunan kanssa selkää eteen. 8 KALLE KALAS aloittaa Juha Utalan valmennuksesta. Lahjakas ruuna ei onnistunut odotusten mukaisesti Risto Airaksiselta ja maisema vaihtui. Ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta hyvällä avaajalla panostetaan varmasti alkuun, eikä edes keulaan pääseminen ole mahdotonta. Haastavasta lähtökohdasta huolimatta 10 STORMYSKY on kolmas A-hevosemme. Tauon lisäksi takarivin lähtöpaikka on vastaan ja lisäksi ruunalla ajetaan tämä startti kengät jalassa. Juuso Holttinen tähtää valmennettavansa kanssa ensi keskiviikon Vermon starttiin ja tämä kisa toimii hyvänä valmistautumisena. B-ryhmästä löytyy useita potentiaalisia voiton tavoittelijoita. Tauluaan vaarallisempi 2 APRIL SISU, tauolta palaava peruskyvykäs 6 OAKIE, selkäjuoksun jälkeen kelpo kiriin pystyvä 9 CICCIOLINA SISU sekä viimeksi laukan jälkeen itsestään kelpo kuvan jättänyt 4 ROCKY HANOVER huomioidaan suuremmassa vihjesysteemissä.

Lähtö 5. | Toto5-2

Toisen Toto5-kohteen suosikki 1 KOSEN KIMALLUS on paalulta varmasti vahvoilla, mikäli Eija Parosen valmennettava vain malttaa pysyä oikealla askellajilla. Kahdessa ensimmäisessä startissaan vahvaa työtä tehnyt tamma pilasi viimeksi Loviisassa laukkoihin ja on pitänyt tuon jälkeen pienen kesätauon. Lämmitys kertoo lisää päivän vireestä. Ykköshaastajaksi nostamme 40 metrin takamatkalta starttaavan numeron 8 SALAMAN KREIVI. Kouvolassa kovana yllättäjänä voittanut ja täyden matkan voltin 31,8-aikaan läpi juossut ori on tässä porukassa ilman muuta kuumimpia pelihevosia. Toki näistä asemista laukkoihin ei taida olla varaa. 15 SÄRKÄN SÄLLI saa myös paikan parhaasta A-ryhmästä. Lauri Turusen ajokki pystyy tekemään itsekin juoksuaan, eikä 60 metrin pakki ole välttämättä ylitsepääsemätön este menestykselle. B-ryhmän kärkinimet 13 KILHAKKA ja 11 TÄHTI ELMERI huomioidaan suuremmassa vihjesysteemissä.

Lähtö 6. | Toto5-3, Päivän Duo-1

Kolmannessa Toto5-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa kolme valjakkoa saa paikan parhaasta A-ryhmästä. 9 T.T. HUNSVOTTI vaikuttaa rankingin aika lailla itseoikeutetulta kärkinimeltä. Tuomas Pölläsen valmennettava on aloittanut tauon jälkeen kahdella voitolla. Koska tuota edeltäneet maaliskuun startit tuottivat kaksi hylkäystä, on helppoa sanoa tauon tehneen hyvää. Starttien myötä kuntokäyrä osoittanee edelleen yläviistoon ja Henri Bollströmin ajokilta on lupa odottaa ravin maistuessa kovaa suoritusta. Tauolta palaavaa numeroa 2 TERRORISTI ei sovi aliarvioida, vaikka vireen ennakoiminen vaikeaa onkin. Tuskin Janne Hyyrynen kuitenkaan keskenkuntoisena viime vuonna kuusi ykkössijaa napannutta suojattiaan viivalle toisi. 1 KLEOPATRA ailahtelee mutta pystyy parhaimmillaan koviin suorituksiin. Hyvältä paikalta Roni Paldan varmasti panostaa kiihdytykseen. B-ryhmän käynnistävä numero 5 VEERAN VENDLA on saanut taulunsa pelikuntoon. Onnistuessaan Jani Huuskon suojatti pystyy taistelemaan voitosta. 11 AGASSI hakee uran toista voittoa kelpo vireessä. Toki viime metreille kaivattaisiin hieman lisäpuristusta.

Lähtö 7. | Toto5-4, Päivän Duo-2, Troikka

Neljännessä Toto5-koitoksessa ja samalla ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa Cartivet Meeting -karsinnassa 2 OXAN WINX AND WONX kipuaa rankingin kärkeen. Monipuolinen tamma on osoittanut pystyvänsä menestymään niin keulasta, selästä kuin johtavan rinnaltakin. Paikka valmiiksi toisella radalla tarjoaa Jani Ruotsalaiselle mahdollisuuden tarkkailla alussa muiden ratkaisuja, asemat löytynevät kuitenkin kärkiporukasta. Timo Kukkosen suojatti saa kunnian toimia troikkaviritysten piikkinä. Haastavasta lähtöpaikasta huolimatta 11 ORLANDO POINT kannattaa huomioida aikaisessa vaiheessa pelejä suunniteltaessa. Piia Huusarin valmennettava on lahjakas menijä ja ori pystyy kyllä tekemään töitäkin menestyksensä eteen. 1 READY PRESS on jonkin asteinen ideanostomme A-ryhmään. Mikäli Miika Tenhunen saa vain sisäradalta asemat riittävän läheltä kärkeä, on ruuna Rovaniemen startin loppuvedon perusteella valmis taistelemaan voitostakin. B-ryhmän käynnistävä 9 COYS RAIN ei tainnut olla viimeksi Mikkelissä oma itsensä. Lämmitys antaa lisäinfoa päivän iskukyvystä. Tauolta palaava tauluaan vaarallisempi 3 RADIANCE BROLINE avaa kovaa ja Esa Holopainen saanee ajokkinsa kanssa asemat kärkiporukasta.

Lähtö 8. | Toto5-5

Toto5-kierroksen päätöskohteessa suursuosikkina matkaan starttaava 1 ILLUSION LUXI saa vahvan luottamuksemme peleissä. Juuso Holttinen tuo suojattinsa positiivisten kommenttien saattelemana starttiviivalla ja liputamme ”keulaan ja kukat” -skenaarion puolesta. Omalla tasolla suorittaessaan Esa Holopainen jättänee ajokkinsa kanssa haastajat taistelemaan kakkosrahoista.

PÄIVÄN DUO

9
2,11,1,9,3

Yhteensä 5 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

2
1,3,9,11
1,3,4,5,6,9,11

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa. 

TROIKKA LÄHTÖ 9

5,7,10
5,7,10
1,5,7,9,10,11

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

ABC-RANKINGIT

Lähtö 1.
A) 8 B) 1-7-9-4-5-2-6-3
WESTCOAST VENUS - REBEL RACE - BAMBALIINA POOF - SUNDSVIK ORGOGLIO

Lähtö 2.
A) 6 B) 2-8-3-5-1-4-7
SAPTA RISHI - FLOWER'S JUNI - VENTOMARE - PHOENIX RIVER

Lähtö 3.
A) 1-8-13 B) 7-2-3-10-4-11-5-6-9-12
LIKE A CANDY - STONECAPES RESPECT - CASH MATCH - QUATTRO POINT

Lähtö 4.
A) 5-8-10 B) 2-6-9-4-3-7-1
GHOST BOY - KALLE KALAS - STORMYSKY - APRIL SISU

Lähtö 5.
A) 1-8-15 B) 13-11-10-2-14-6-7-16-9-12-4-5-3
KOSEN KIMALLUS - SALAMAN KREIVI - SÄRKÄN SÄLLI - KILHAKKA

Lähtö 6.
A) 9-2-1 B) 5-11-7-4-3-8-6
T.T. HUNSVOTTI - TERRORISTI - KLEOPATRA - VEERAN VENDLA

Lähtö 7.
A) 2-11-1 B) 9-3-5-6-4-10-8-12
OXAN WINX AND WONX - ORLANDO POINT - READY PRESS - COYS RAIN

Lähtö 8.
A) 1 B) 6-11-10-4-5-2-3-9
ILLUSION LUXI - ICEMAN - WILD BLIEBERRY - BRAND BOOST

Lähtö 9.
A) 10-5-7 B) 1-11-9-12-8-2-6-3
ETERNAL DREAM - BABY BEYONCE - REDEMPTION - CLASSIC RED

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

ISTO KUISMA

L4/2 APRIL SISU: Tamman taulu on päässyt huonoksi, mutta hevosen kunto pitää. Viimeksi Kouvolassa tamma meni ensimmäisessä kaarteessa vinoksi ja laukkasi. Lähtöpaikka on hyvä ja tamman osakkeet nousisivat, mikäli se pääsisi tästä keulaan. 

L4/9 CICCIOLINA SISU: Tamma kilpailee tauluaan paremmassa kunnossa, mutta esitykset ovat ailahdelleet. Hevonen on vetänyt starteissa ilmaa sisäänsä ja asiaan on reagoitu. Lähtöpaikka sopii ja onnistuneella juoksulla tamma voi olla neljän sakissa. 

JUHO IHAMUOTILA

L3/8 STONECAPES RESPECT: Tamma on asiallinen aloittelija. Harjoituksissa hevonen on ollut hyvän tuntuinen. Aloittelijoista on kutenkin vaikea sanoa mitään varmaa ja startti näyttää tilanteen paremmin. 

L4/6 OAKIE: Ruunalla on hyvä kapasiteetti, mutta hevosella on ollut murheita. Tarkoituksena on saada alle ehjä hyvä startti ja päästä säännölliseen starttirytmiin. Sijoituksesta on vaikea sanoa, mutta odottelen ruunalta hyvää suoritusta. 

PIA HUUSARI

L3/7 QUATTRO POINT: Tamma on jaksavan tuntuinen, mutta tämä on melkoisen laiska treenaaja, eikä hevosesta saa täyttä kuvaa harjoituksissa. Kovimmillaan tammalla on ajettu täysi matka 23-vauhtia läpi. Tamma on vielä itsellenikin arvoitus ja startti näyttää tilanteen paremmin.

L7/5 NEWS POINT: Ruuna on tehnyt hyvät juoksut tauon jälkeen ja toivon mukaan se menisi edelleen eteenpäin. News Point kärsii pölyallergiasta ja sille on ollut haittaa kuivuudesta. Muuten hevosella on ollut kaikki kunnossa. Mielestäni ruuna voi olla kärkipäässä.

L7/10 WHITNEY LOVE: Tamma jäi Rovaniemellä pussiin. Arin (Moilanen) mukaan hevonen olisi ollut korkealla tilaa saadessaan. Nyt takarivin paikalta on kiertämistä tiedossa. Myös uusi kuski tuo pienen haasteen. Menestys on juoksunkulusta kiinni.

L7/11 ORLANDO POINT: Myös tämä on hieman laiska treenaaja ja oriin starttiväli pääsi turhan pitkäksi. Hevosen pitäisi jatkaa hyvässä kunnossa. Luotan hevoseen, mutta juoksunkulku ja pienet asiat ratkaisevat.

JUUSO HOLTTINEN

L4/10 STORMYSKY: Ruuna on treenannut hyvin taukonsa aikana. Kuntonsa puolesta se pystyisi menestymään, mutta hevonen on ollut toisten takaa nihkeä, joten lähtöpaikka on sitä vastaan. Stormysky juoksee sunnuntaina kengät jalassa. Ruuna starttaa seuraavaksi ensi keskiviikkona Vermossa ja tämä startti ajetaan sitä silmälläpitäen.

L8/1 ILLUSION LUXI: Ruuna jäi Vermossa pussiin. Lähtö on nyt edelliskertoja sopivampi. Juostava mailin matka sekä lähtöpaikka suosivat ja mielestäni ruunan pitäisi olla keulasta lähellä voittoa. 

TEEMU JURVANEN

L2/6 SAPTA RISHI: Tamma kilpailee hyvässä kunnossa, mutta laukat kummittelevat. Laukkoihin ei ole löydetty selkeää syytä. Lähteminen on ollut hieman vaikeaa, mutta alun ravilla selvittäessään tamma on mahdollinen menestyjä.

L3/5 THE BIG DIPPER: Tamma on asiallinen, mutta vielä hieman lapsellinen aloittelija. Koelähdössä hevonen teki hyvän juoksun. Tammalla ei ole ajettu isommassa porukassa ja on hieman vaikea sanoa miten se käyttäytyy. Onnistuessaan tamma voi nousta kärjen tuntumaan.