Totovihjeet

Kommentti- ja vihjepaketti maanantain 15.1. Magic Mondayn Toto65-raveihin

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 9,3 + 11,8,5 (6,4)
T65-2: 2,12,7,6,9,5 + 4,1,10 (3,8)
T65-3: 2 (3,9) 
T65-4: 2,5 + 8,6 (10,9)
T65-5: 1 (7,9)
T65-6: 9,10,3 + 4,8,5 (1,7)

Pieni systeemi 72 riviä, hinta 7,2 euroa.
Suuri systeemi 1080 riviä, hinta 108 euroa.

Toto65-pelin prosenttijakauma teksti-tv:stä.

Toto65-1 | Killeri L4

Magic Mondayn Toto65-avauksessa startin kroppaansa tauon jälkeen saanut 9 PROUD LEADER sekä tauolta palaava mutta selkeästi paremmalta paikalta starttaava 3 BLACKENED muodostavat aika lailla tasavahvalta vaikuttavan suosikkikaksikon. Ehkäpä Proud Leaderin kuuluu kuitenkin Kaustisen hyvän esityksen myötä olla suosikki. Haastajista 11 EDLANCE, 8 HOPELESS GUY ja 5 CAMIEL KIEVITSHOF saavat paikan suuresta systeemistä. Kaksi ensin mainittua ovat tosin haastavilta paikoilta juoksunkulkujen armoilla. Marko Känsälän suojatti voisi voittaa, mikäli se saisi nappireissun kärkiporukassa ja pääsisi sitten iskemään lyhyellä kirillä.

Toto65-2 | Lappee L2 

Toisessa Toto65-kohteessa rankingin kärkeen kipuava numero 2 BIG LOVELY starttaa hyvältä paikalta matkaan selkeänä suosikkina. Jyrki Tammimetsän valmennettava on saanut tauon jälkeen nyt muutaman startin kroppaansa ja tamma tuntuu kilpailevan vahvassa nousuvireessä. Se esitti jo joulun alla Forssassa Nuorten Sarjassa hyvän kirin sisäratajuoksun päätteeksi ja viimeksi Kouvolassa nähtiin vielä astetta kovempi suoritus. Tuossa startissa Tammimetsä käänteli ajokkinsa 800 jäljellä parijonosta reissuun ja tamma eteni sitten loppukaarteessa johtavan rinnalle. Siitä Big Lovely pinkoi sitten lopulta varmaan voittoon. Keulaan ei taida olla ainakaan suoraan asiaa mutta paikka valmiiksi toisella radalla on plussaa. 12 LIBERACE on hyvä hevonen tähän lähtöön ja uskomme Matti Nisosen suojatin taistelevan piippuhyllyn paikaltakin voitosta. Toki raskas reissu on tiedossa ja menestyminen vaatii kovaa suoritusta. 7 REBEL ROYAL voitti viimeksi täällä Lappeessa rehdin esityksen päätteeksi johtavan rinnalta. Arto Laaksonen panostaa varmasti ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta kiihdytykseen ja pyrkii ajokkinsa kanssa jopa keulapaikalle saakka. 6 WILD BLUEBERRY on startannut varsin katkonaisesti mutta nyt ruuna tuntuu saavan tasaisemmasta starttirytmistä kiinni. Viime keskiviikkona Vermossa se teki kahden alkumatkan laukan jälkeen hyvän juoksun kulkien viimeiset 800 metriä lopulta 13,6-kyytiä. Alexis Pyykkösen marraskuisen Kouvolan startin tavoin rattailleen saava ruuna avaa kovaa ja se ottanee roolia kiihdytyksessä. 9 AARIA debytoi positiivisella tavalla Matti Nisosen valmennuksesta jättäen hyvän kuvan myös valmentajaan.  Keskeltä rataa matkaan kiihdyttävä 5 BOSS AMIRAAL lukeutuu myös lähdön perusvaljakoihin. Taulussa näkyvän voittonsa se otti hieman raskaissa olosuhteissa vahvalla 800 metrin kirillä 4. ulkoa.

Toto65-3 | Killeri L5

Kolmannessa Toto65-kohteessa selkeänä suosikkina starttaava 2 VIRIN VEIJARI nostetaan vihjesysteemien tukipilariksi. Veijo Kauppisen valmennettava oli hyvä jo toissakerralla Vermossa, vaikka ei pystynytkään lopulta kanuunavireistä Kielasta kukistamaan. Kuopiossa voitto irtosi keulasta varmaan tyyliin. Hannu Torvisen ajokki on tässäkin startissa selkeä suosikki pääsemään johtopaikalle, mistä se olisi varmasti todella tiukasti kiinni lähdön ykkösrahoissa. Ykköshaastaja on lauantaina Teivossa Toto76-voiton napannut 3 NAPUTUS. Kahdesti Esa Holopaisen käsissä ravia kulkenut tamma saa tässä rattailleen Mika Forssin.

Toto65-4 | Lappee L3

Neljännen Toto65-kohteen selkeäksi suosikiksi kohoava 2 CELEBRITY LANE. Matias Salon valmennettava on kotiutunut hyvin uuteen kotimaahansa ja ruuna on jättänyt itsestään oikein positiivisen kuvan. Teivossa Suomen debyytissään se kiri sisäratareissun päätteeksi viimeiset 400 metriä hyvällä tyylillä 15,1-kyytiä. Viimeksi Vermossa Voimaliigassa Tommi Kylliäinen otti ajokkinsa kanssa keulat mutta päästi sitten Sahara B Boyn eteensä jääden lopussa sen taakse pussiin. Voimia jäi varmasti käyttämättä tätä starttia ajatellen. Celebrity Lane avannee keulaan, mistä tässä sopivassa tehtävässä varmasti myös ajetaan. Suosikin kaveriksi A-ryhmään ja pieneen vihjesysteemiin kipuava 5 PIEDMONT ei ole vielä Suomessa voittanut kertaakaan. Lokakuussa 2016 käynnistynyt Suomen ura sisältää 29 starttia totosijoin 0-7-4. Erkki Tullan valmennettavan kunnossa ei ole moittimista ja se on tottunut kilpailemaan tätä kovemmissa lähdöissä. Ehkäpä kolmaskymmenes kerta toden sanoo ja tuo jo varmasti kovasti kaivatun ykkössijan tullessaan. Haastajaporukan käynnistää nousukuntoinen 8 INSTANT RICH, jonka esitystä seuraamme mielenkiinnolla. Teivossa Tapio Perttusen valmennettava kulki laukan jälkeen 1800 metriä 17,0-kyytiä jättäen itsestään ihan kelpo kuvan.

Toto65-5 | Killeri L6

Toinen pitävältä vaikuttava suosikkivarma on viidennen kohteen 1 WICASA SIOUX. Kati Lindsbergin valmennettava palasi viimeksi Kaustisella hyvässä iskussa tauolta kirien parijonosta helpon näköisesti varmaan voittoon. Mika Forss pystynee pitämään sisäradalta ongelmitta keulat, minkä jälkeen haastajat ovat varmasti vaikean tehtävän edessä.
 
Toto65-6 | Lappee L4

Toto65-kierroksen päätöskohteen suosikit starttaavat matkaan takarivistä. On aika pitkälti puhdas näkemysasia, tarjoaako rankingin kärkipaikan numerolle 9 BEX vai 10 LASSIC POINT. Ensin mainittu otti täällä Lappeessa joulukuussa kaksi vakuuttavaa voittoa, eikä kunto ole varmasti kadonnut minnekään. Olavi Nisonen saattaa hyvinkin ajaa heti alkumatkasta eteenpäin. Myös Lassic Point on uhkunut alla olevissa voittostarteissa kovaa kuntoa. Myös Tapio Perttusen ajatuksissa saattaa hyvinkin olla aktiivisesti eteenpäin ajaminen, Lassic Point pystyy voittamaan johtavan rinnaltakin. Sen ruuna osoitti esim. Kouvolassa 16.12. palatessaan suoraan tauolta voittajakehään. Todella monet haastajista palaa tauolta, mikä luonnollisesti vaikeuttaa niiden päivän vireen arviointia. 3 EURO BOY saa kuitenkin kunnian käynnistää haastajaryhmän. Samuli Innasen suojatti saa varmasti hyvät asemat parijonosta. 11 SMOKY RAY teki todella vahvan viime vuoden mutta näistä asemista Timo Toiviaisen suojatti joutuisi tyytymään nöyrästi haastajan rooliin. Sunnuntaina illalla Toiviainen vielä raportoi, että todennäköisesti Smoky Ray joutuu jäämään pois.

PÄIVÄN PARI 
Killeri L6 - Lappee L4

1
9,10,3

Yhteensä 3 yhdistelmää.

TROIKKA 
Lappee L4

3,9,10
3,9,10
3,4,8,9,10

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

ABC-RANKINGIT

Lähtö 1.
A) 8-4 B) 6-7-3-1-2-6
STATIONS CONDUCTOR - SPACE CAKE - E.V. MENINA - RANROCK MAYA-BEE

Lähtö 2.
A) 2-12-7-6-9-5 B) 4-1-10-3-8-11
BIG LOVELY - LIBERACE – REBEL ROYAL - WILD BLUEBERRY

Lähtö 3.
A) 2-5 B) 8-6-9-1-4
CELEBRITY LANE - PIEDMONT - INSTANT RICH - VASA SUND 

Lähtö 4.
A) 9-10-3 B) 11-4-8-5-1-7-2-6-12
BEX - LASSIC POINT - EURO BOY - SMOKY RAY

Lähtö 5.
A) 5-4-3 B) 8-1-2-7-9-6
SAPTA RISHI - ADRIENNE'S AMI - RUBY TUESDAY - KASHIMIR MIX

Lähtö 6.
A) 3 B) 6-9-4-8-5-2-7
OHIKIITÄVÄ - JAATULI - PICARA - JENNYN LUMIKKI

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

MATTI NISONEN

L1/8 STATIONS CONDUCTOR: Ruuna on treenannut hyvin viime aikoina. Hevonen on mennyt joka osa-alueella eteenpäin avausstartistaan. Lähden matkaan positiivisin mielin ja odottelen ajokkiani kärkeen.

L2/9 AARIA: Tamma teki positiivisen ensimmäisen startin meiltä käsin. Hevonen jäi lopussa hieman kiinni ja mielestäni se olisi pystynyt kamppailemaan aivan kärkisijoista tilaa saadessaan. Tamma pystyy olemaan yllättävänkin korkealla. 

L2/12 LIBERACE: Ruuna on tehnyt hyviä suorituksia. Lähtöpaikka on nyt hankala, mutta juoksun onnistuessa ruuna voi nousta kolmen sakkiin.

L4/8 JOE'S POKERFACE: Tammasta saatiin viimeksi aikaisempaa parempi kuva. Hevosella on edelleen hieman ongelmia ravinsa kanssa, mutta ehjällä juoksulla tamma pystyy korotetuille rahoille.

L5/3 RUBY TUESDAY: Tamma oli viimeksi hyvä kakkonen 700 metrin kirillä. Hevonen kilpailee nousukunnossa ja odottelen ajokkiani kolmen sakkiin. 

TIMO TOIVIAINEN

L4/9 GLENEAGLE: Ruuna on ollut hyvä parissa viime startissaan. Lähtöpaikka sopii ja onnistuneella juoksulla ruuna pystyy toton tuntumaan.

L4/10 ELITE OF VICE: Ruunan jalat ovat turvotelleet ja hevonen jää pois maanantaina.

L4/11 SMOKY RAY: Ruunalla on ollut samaa ongelmaa kuin Elite Of Vicella ja näillä näkymin hevonen tulee jäämään pois maanantaina.

L5/4 ADRIENNE'S AMI: Ori ei ole ollut aikaisemmin eturivissä ja on hieman vaikea sanoa miten se käyttäytyy. Hevosen vauhdit kyllä riittäisivät ja kunnolla toimiessaan ori pystyy menestymään.

JUKKA-PEKKA HUKKANEN

L3/1 M.T. JEOPARDY: Ruuna on suorittanut tasaisesti viime starteissaan. Hevosella on ollut hieman ongelmia ja olisin tyytyväinen rahasijaan.

L4/5 INGLORIOUS JAM: Ori on ollut viime aikoina hieman aikaisempaa paremman tuntuinen. Aivan kärkisijat tulisivat kuitenkin vielä yllätyksenä ja rahasija on sopiva tavoite.