Totovihjeet

Kommentti- ja vihjepaketti sunnuntain 14.10.2018 Toto5-raveihin

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä.

TOTO5-VIHJESYSTEEMIT

T5-1: 1 (11,2)
T5-2: 5,15,8 + 4,14 (3,7)
T5-3: 10,12,1,4,3 (5,6)
T5-4: 4,6 + 11,7,2,3 (9,12)
T5-5: 1,4,12 + 7,9 (11,8)

Pieni systeemi 54 riviä, hinta 5,4 euroa.
Suuri systeemi 750 riviä, hinta 75 euroa.

Toto5-pelin prosenttijakauma teksti-tv:stä.

Lähtö 4 | Toto5-1

Toto5-kierroksen avauskohteen suursuosikkina matkaan starttaava 1 CAVALIER BRODDE saa lähes varauksettoman luottamuksemme ja Iikka Nurmosen valmennettava toimii systeemien vahvana tukipilarina. Ruuna oli kummassakin Teivon voitossa oikein hyvä eikä tuoreinta Turun esitystäkään voi moittia, vaikka totosijat haaveeksi jäivätkin. Tuossa startissa Cavalier Brodde kulki päätöskierroksen 14,1-kyytiä kierrellen viimeiset 800 metriä kolmatta, neljättä ja viidettäkin rataa pitkin. Eiköhän suursuosikki pysty kiihdytyksessä vastaamaan ulkoa tulevaan haasteeseen ja liputamme ”keulaan ja kukat” -skenaarion puolesta. Tauluaan vaarallisempi 11 SMOKY RAY on näistä asemista juoksunkulun armoilla. Timo Toiviaisen valmennettava tekisi parhaat esityksensä keulasta.

Lähtö 5 | Toto5-2

Toisessa Toto5-kohteessa kelpuutamme kolme valjakkoa parhaaseen A-ryhmään. Suosikkinamme matkaan paalulta starttaava 5 VEERAN VENDLA sai viimeksi Lahdessa startin kroppaansa lähes kahden kuukauden pituisen tauon jälkeen. Jani Huuskon suojatti teki heti hyvän esityksen onnistuneen reissun päätteeksi Hulluduunarin voittamassa Kyvyt Esiin -lähdössä. Startti kropassa tamma terävöitynee entisestään ja se taistelee tiukasti vuoden viidennestä voitosta. 15 VENNELMON VARMA on kilpaillut läpi syksyn hyvässä iskussa. Toissakerralla Kuopiossa reilu kierroksen mittainen kiri palautti Tapio Kukkosen suojatin voittokantaan. Viimeksi Mikkelissä lähtölaukka pilasi pelin mutta tamma meni matkan taustalla läpi ja kaikki vaikutti olevan kunnossa. Vaikka kierrettävää riittää, on Vennelmon Varma sopivassa porukassa kuumimpia pelihevosia. Myös kauden ensimmäistä totosijaa edelleen metsästävä 8 TUTUN TILTU kannattaa huomioida aikaisessa vaiheessa pelejä suunniteltaessa. Tamma avaa kovaa ja todennäköisesti Markus Dahlström iskee ajokkinsa kanssa heti alkumatkasta paaluhevosten kimppuun. B-ryhmän käynnistävä 4 DIONE saanee asemat kärkiporukasta. Tauolta palaavan numeron 14 TÄHTIPPÄTEVÄ kyvyt riittävät taatusti, mikäli vire on heti kohdallaan.

Lähtö 6 | Toto5-3, Päivän Duo-1 

Kolmantena Toto5-kohteena toimivassa ja samalla ravien Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa nähtäneen tasainen taistelu ykkösrahojen kohtalosta. Tarjoamme viidelle valjakolle paikan A-ryhmästä ja sen myötä myös vihjesysteemeistä. Rankingimme kärkikaksikko starttaa matkaan haastavilta lähtöpaikoilta mutta sopivassa lähdössä uskomme niiden taistelevan näistäkin asemista tiukasti voitosta. Vahvalla tavalla uransa aloittanut 10 HURRY SUNDOWN hyödynsi viimeksi kärjen ylläpitämän tasaisen reippaan matkavauhdin ja kiri sitten porukan hänniltä varmaan voittoon. Juoksun onnistuessa Arto Laaksosen ajokki on varmasti tässäkin vaarallinen. 12 RENE CONDUCTOR on sopivassa porukassa piippuhyllyn paikaltakin pelihevosia. Suosikista saattaa hyvinkin olla tarjolla vetoapua kirivaiheeseen. 1 READ MORE tyytyi Joensuussa sisäratajuoksun päätteeksi seurailemaan kovassa lopetuksessa. Lähtöpaikka lienee paras mahdollinen. 4 STEP NOBLE saattaa onnistuneen reissun päätteeksi napata kauden avausvoiton. Ruuna pääsee vaihteeksi matkaan hyvältä lähtöpaikalta. Tasaisen varmaa työtä tekevä 3 NATURGAS poimitaan myös peleihin. Tiedossa lienee hyvä juoksu kärkiporukassa.

Lähtö 7 | Toto5-4, Päivän Duo-2, Troikka

Neljännessä Toto5-kohteessa sinetöidään Päivän Duon kohtalo ja viritellään lisäksi ravien ensimmäiset troikat. Kaksi valjakkoa tuntuu erottuvan muusta porukasta jossakin määrin edukseen. Paremman lähtöpaikan myötä uskomme numeron 4 M.T. KITTY avaavan keulaan ja mikäli näin tosiaankin käy, Iikka Nurmonen tuskin on sitten tuosta paikasta valmis luopumaan. Ossi Nurmosen valmennettava on suorittanut tasaisen varmalla tasolla startista toiseen ja tuskin vire juuri nyt mihinkään katoaa. Tauolta palaava 6 LUXORIOUS LORD tunnetaan keulaspesialistina ja tuskin Jaakko Salminen alla olevasta tauosta huolimatta omaansa alussa kiinni ottaa. Jos rankingin kärkikaksikko pääsee nopeasti juoksupaikoista sopuun, ne ovat varmasti vahvoilla. Mikäli avaus vastaavasti venyy, parantuvat haastajien mahdollisuudet. B-ryhmän käynnistävä 11 LAURILA’S DENETHOR tarvitsee erityisesti itsensä kannalta suosiollista vauhdinjakoa, mikäli se näistä asemista mielii maalilinjalle ensimmäisenä ehtiä. Peruskyvykäs 7 TITAN RAIN ja hyviltä paikoilta starttaavat 2 WALLANDER ja 3 SHAMELESS saavat myös paikat suuresta systeemistä.

Lähtö 8 | Toto5

Toto5-kierroksen päätöskohteessa A-ryhmästä löytyy niin ykkösradalta kuin piippuhyllyn paikaltakin matkaan starttaavat valjakot. Loistopaikalta starttaava 1 PROUD OF THE QUEEN on näistä asemista rankingin itseoikeutettu kärkinimi ja yksi Iikka Nurmosen voittosaumoista. Keulapaikan puolustaminen ei ole kuitenkaan varmaa ja tästä johtuen kaksi haastajaakin saavat paikan kirkkaimmista parrasvaloista. Ykköshaastaja 4 THREE DEE NODO kiri viimeksi parijonosta viimeiset 800 metriä vahvasti 12,9-kyytiä tullen hyvällä tyylillä sisään. Juha Utala jatkaa Kaisa Räsäsen valmennettavan rattailla. Haastavasta lähtöpaikasta huolimatta haluamme nostaa myös numeron 12 FRANKLIN WEB aikaisessa vaiheessa peleihin. Toki Ville Tonttilan rattailleen saava ruuna joutuu venymään näistä asemista kovaan suoritukseen voittaakseen. B-ryhmän käynnistävät 7 MICKEY THE ARTIST ja 9 CALGARY saavat myös paikat suuresta systeemistä.

PÄIVÄN DUO

10
4,6

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

4,6
4,6
Läpi

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

3,7,9
3,7,9
3,4,6,7,9

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

ABC-RANKINGIT

Lähtö 1.
A) 4-5-10 B) 1-9-7-2-8-6-3
VANJALI - T.T. HUNSVOTTI - ROJALI - VIREETULI

Lähtö 2.
A) 2-4-5 B) 9-8-13-10-7-14-6-13-12-1
ROBERTO DIVER - RAHART - ETERNAL DREAM - WILL BE DAYLIGHT 

Lähtö 3.
A) 12 B) 16-7-15-14-2-4-13-6-8-5-3-4-11-9-10
PIIRRON TUISKU - VILLAN PARONI - TASEEN TÄHTI - KORVEN TUUMAUS 

Lähtö 4.
A) 1 B) 11-3-7-4-2-10-8-6-7-12-5
CAVALIER BRODDE - SMOKY RAY - LÖTEN'S NOBODY - CATTLEYA 

Lähtö 5.
A) 5-15-8 B) 4-14-3-7-6-11-12-9-13-16-10-12
VEERAN VENDLA - VENNELMON VARMA - TUTUN TILTU - DIONE

Lähtö 6.
A) 10-12-1-4-3 B) 5-6-11-7-9-2-8
HURRY SUNDOWN - RENE CONDUCTOR - READ MORE - STEP NOBLE

Lähtö 7.
Á) 4-6 B) 11-7-2-3-9-12-10-8-1
M.T. KITTY - LUXORIOUS LORD - LAURILA'S DENETHOR - TITAN RAIN

Lähtö 8.
A) 1-4-12 B) 7-9-11-8-6-10-2-3
PROUD OF THE QUEEN - THREE DEE NODO - FRANKLIN WEB - MICKEY THE ARTIST

Lähtö 9.
A) 9-7-3 B) 6-4-10-1-12-11-8-2-5
DAISY MUSTANG - BLAZING BELLA - GEAR LIN - TIRELESS SURVIVOR

Lähtö 10.
A) 9-5-16 B) 6-3-12-14-2-7-15-10-11-4-7-8
ALFRED DE LUZE - DAMIAN - HELLO - BANG RAJAN

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

IIKKA NURMONEN

L2/2 ROBERTO DIVER: Ruuna teki syyskuun lopulla Killerillä hyvän juoksun lähtölaukan jälkeen. Se saa vielä perjantaina startin alle ja mikäli hevonen ottaa startin oikealla tavalla, on se mahdollinen menestyjä. 

L4/1 CAVALIER BRODDE: Ruuna on tehnyt hyviä juoksuja ja jatkaa hyvässä kunnossa. Tarkoituksenani on satsata lähtöön ja odottelen ajokkiani voittotaistoon.

L6/4 STEP NOBLE: Ruuna kilpailee hyvässä kunnossa. Uran avausvoitto on hakusessa ja lähdemme tavoittelemaan sitä.

L7/4 M.T. KITTY: Tamma on tehnyt hyvät kirit viime starteissaan. Lähtöpaikka on viime kertaa parempi ja tamma on mahdollinen menestyjä.

L8/1 PROUD OF THE QUEEN: Tamma jäi Teivossa huonoihin asemiin ja menetti metrejä. Tilaa saatuaan hevonen kiri hyvin loppua. Lähtöpaikka on nyt hyvä ja tamma on tästä mahdollinen.   

JAAKKO SALMINEN

L7/6 LUXORIOUS LORD: Ruuna on ollut terveenä tauon aikana ja harjoituksissa hevonen on ollut hyvän tuntuinen. Ruuna kuitenkin vaatinee muutaman startin ollakseen parhaimmillaan. Tarkoituksenani on satsata lähtöön ja yrittää päästä sisäradalle. Kuolemanpaikalta en kovin mielelläni ajaisi. Olisin tyytyväinen sijoitukseen kolmen - neljän sakissa, startti näyttää paremmin missä ollaan menossa.  

JANI HUUSKO

L5/5 VEERAN VENDLA: Tamma kärsi kesällä kovista kiimoista ja ailahtelevuus johtui siitä. Hevonen parantaa ilmojen viiletessä. Jokimaalla tamma teki hyvän juoksun tauon jälkeen. Tämä on ottanut meiltä käsin kaikki voittonsa johtopaikalta ja tarkoituksenani on satsata lähtöön. Mielestäni tamma on mahdollinen menestyjä. 

L9/7 BLAZING BELLA: Tamma sai taukonsa aikana lisää lihasmassaa ja viimeksi Kouvolassa hevonen teki sitkeän juoksun johtavan rinnalta. Viimeistelyissä tamma oli hyvän tuntuinen. Kuolemanpaikkakin sopii ja odottelen ajokkiani totoon. 

SAKU HAVO

L6/10 HURRY SUNDOWN: Ruuna on tehnyt hyviä juoksuja. Pienen kysymysmerkin tuo se, että osa tallini hevosista on hieman köhähdellyt, mutta tällä ei ole näkynyt oireita. Odotan ruunan suorittavan vastaavalla tasolla kuin viime starteissa ja mielestäni sen pitäisi olla voittotaistossa.

L10/9 ALFRED DE LUZE: Ruuna teki hyvän avausstartin ja olin tyytyväinen hevoseen. Ruunalla ei ole ajettu kovempia hiittejä ja startti vei sitä eteenpäin. Takamatka vaikeuttaa hieman, mutta tämä on sitkeänoloinen menijä. Odottelen valmennettavaani totoon. 

MARJA HAAKANA

L2/13 VENTOMARE: Tamma ei ole ollut parhaimmillaan ja olisin tyytyväinen rahasijaan.

L10/3 TONIC JEWEL: Tamma teki asiallisen avausstartin. Hevonen ei vielä kunnolla ymmärrä mistä kilpailemisessa on kyse ja toivon mukaan se menisi starttien myötä eteenpäin. Myös tämän kohdalla rahasija on sopiva tavoite.