Hiittipäivinä keskiviikkoisin ja lauantaisin radan kunnostus klo 9.00 mennessä keskiradan osalta, keskiviikkoisin lisäksi klo 15. Ravipäivinä rata on suljettu harjoitusajolta.

POIKKEUSOLOSUHTEIDEN AIKANA KANNATTAA TARKISTAA RADAN KUNTO RATAMESTARILTA (Juha Eskelinen 044 588 6841) ENNEN HIITTIMATKAA TAI JOS RATAOLOSUHTEET EIVÄT VASTAA ODOTUKSIASI.

 

Lappeenrannan säätietoja netistä:

Foreca

Ilmatieteenlaitos

 

Keskiviikko ja lauantai ap. ovat hiittipäiviä

Lappeen kavioura pidetään hiittikunnossa (lanaus/piikitys) keskiviikkoisin klo 9 ja 15 sekä lauantaisin klo 9. Poisluettuna ravipäivät, jolloin rata on suljettu harjoitusajolta. Raveja edeltävinä päivinä poikkeukselliset sääolosuhteet (sateet yms.) saattavat aiheuttaa muutoksia hoitosuunnitelmaan. 

Hevosväkeä toivotaan keskittämään hiittivalmennus noille päiville. Toiveita radan pinnan pehmeydestä ja muista huoltotoimista voi esittää ratamestari  Juha Eskeliselle puh. 044 588 6841 tai raviradan toimistoon.

Raviradan toimisto on avoinna keskiviikkoisin klo 9 - 14 ja tietenkin myös ravien aikana.   

Kilpailijoiden Info

Kengittäjä:

Arto Kuukka 0400-553168

Kengityskatos sijaitsee sisäänkirjoituksen vieressä.

Kilpailueläinlääkäri:

Ell Pekka Sarkanen

Pesupaikat:

Tallikahvion  katoksessa pesupaikat molemmin puolin.

Karsinnallisten katoksen päässä (sisäänkirjoitus) kaksi pesupaikkaa, jotka ovat avoinna muulloin paitsi talvella.

Sisäänkirjoitus:

  • Avautuu kaksi tuntia ennen ensimmäisen lähdön esittelyä
  • Sijainti karsinnallisten katoksen päässä
  • Voilokkien nouto
  • Alkometer-testi
  • Miesten pukuhuone (naisten pukuhuone tallikahvion vieressä)
  • Talvella lämmin vesi
  • WC

Tallikahvio:

Uusimman katoksen päässä.

Tunnistukset:

Valjakkotarkkalija hoitaa ensisijaisesti tunnistukset ja käy katospaikalla tunnistamassa.

Valjastuskatokset:

84 katospaikkaa, joista 33 karsinallisia.

Verryttelyajat:

Verryttelyaika on kahdeksan (8) minuuttia. Viimeinen verryttelyaika lähtöjen 7 ja 8 välissä. Jos raveissa on 9 lähtöä, viimeinen verryttelyaika on lähtöjen 6 ja 7 välissä. 

Vierastallit:

Vierastallia radalla ei ole. Kesäaikana hevonen on mahdollista majoittaa karsinallisessa katoksessa. Varikolla on talli, josta voi tiedustella karsinoita myös lyhytaikaiseen käyttöön Minna Koskimäki p. 050 534 0728.

Ohje Lappeen raviradalla kilpaileville valjakoille

RAVEIHIN ILMOITTAMINEN:

 

  • Kunkin ravipäivän sarjat ja ilmoittautumisajat ovat Kilpailukutsut-lehdessä sekä Suomen Hippoksen Heppa-järjestelmässä.
  • Hevosen voi ilmoittaa raveihin vain vastuullinen valmentaja. Hevosen pystyy ilmoittamaan starttiin  internetissä Heppa-järjestelmän kautta  tai soittamalla Lappeen raviradalle (p. 05 622 6200) ilmoittautumispäivänä.
  • Ilmoittaessasi hevosta starttiin kerro ensin sarja, johon haluat ilmoittaa hevosen. Tämän jälkeen kerro hevosen rekisterinumero, ohjastaja (tai ohjastajatoiveet), valmentaja ja mahdolliset muut toiveet.
  • Lähtölistat julkaistaan ilmoittautumispäivänä noin klo 12. Listat ovat nähtävissä Hippoksen Heppa-järjestelmässä tai voit tiedustella lähtöä ja lähtörataa myös puhelimitse raviradan toimistolta.

 

RAVIPÄIVÄ JA KILPAILURUTIINIT:

Saavu kilpailupaikalle ajoissa. Sääntöjen mukaan valjakon tulee olla ilmoittautunut sisäänkirjoitukseen viimeistään tuntia ennen starttia.

Osallistumismaksu

Osallistumismaksu on 10 €/ hevonen (ei ponit eikä koelähtöhevoset). Maksu maksetaan sisäänkirjoitukseen. Suosittelemme korttimaksua, käteismaksu käy myös.

Katokset
Kaikille ravipäivän hevosille tulee valjastuskatos ilman erillistä pyyntöä. Erityistoiveet on ilmoitettava ilmoittautumisen yhteydessä.

Katoslistat
Katoslistat ovat nähtävillä sisäänkirjoituksen oven vieressä olevalla ilmoitustaululla. Lisäksi varikkoportin järjestyksenvalvojilla on katoslistat ja he neuvovat katospaikkasi sijainnin.

Hevoshuussi
Lappeen raviradalla on otettu käytöön hevosille tarkoitettu huussi. Se sijaitsee tallialueella tuloportin vieressä ja on vapaasti kilpailevien hevosten käytössä.

Voilokit
Voilokit noudetaan sisäänkirjoituksesta. Sisäänkirjoitus avautuu kaksi tuntia ennen ensimmäisen lähdön esittelyä.

Ravihevosen influenssarokotus
Kaikkien kilpailevien hevosten ja ponien tulee olla rokotettuja hevosinfluenssaa vastaan 1.1. 2010 alkaen.

Jos hevosen rokotusmerkinnöissä on puutteita tai merkintöjä ei ole lainkaan, annetaan valmentajalle 30 euron sakko. Hevonen saa kuitenkin kilpailla ko. kilpailussa, jonka jälkeen se asetetaan kilpailukieltoon kunnes rokotukset ovat sääntöjen mukaiset. 

Lisätietoja: http://www.hippos.fi/hippos/raviurheilu/Rokotus_090527.php jahttp://www.hippos.fi/hippos/raviurheilu/Rokotus_090527.php?we_objectID=8669&pid=2685

Kengitysinfo
Kengittä ajaminen ilmoitetaan sisäänkirjoitukseen viimeistään puoli tuntia ennen lähtöä.

Tunnistus
Radan henkilökunta käy tunnistamassa tunnistettavat hevoset katoksilla ennen lähtöä.Muista pitää hevosen rekisteriasiakirja aina mukana kun kilpailet ja kuljetat hevosta.

Lämmitys
Radalla voidaan lämmittää molempiin suuntiin, niin että vasten kilpailusuuntaa ajaminen tapahtuu radan ulkoreunalla. 

Kilpailuaikana hevosta saa radalla verrytellä ainoastaan henkilö. jolla on voimassa oleva ajolupa tai rajoitettu ajo-oikeus, asianmukainen ajopuku, ravikypärä ja turvaliivi.

Hiittisuoraa voi käyttää lämmittämiseen.

Alkotesti
Kaikki ravipäivän ohjastajat puhallutetaan sisäänkirjoituksessa.

Turvaliivi
Turvaliivi on pakollinen varuste kaikille kaviouralla hevosta ohjastaville henkilöille.

Rangaistukset
Rangaistuksista tiedotetaan tulospöytäkirjoissa, jotka ovat nähtävillä sisäänkirjoituksessa.

Kengitysseppä ja eläinlääkäri
Heidät tavoitat sisäänkirjoituksen kautta. Kengityskatos sijaitsee sisäänkirjoituksen vieressä.

Näytteenotto
Näytteenottotilat ovat sisäänkirjoituksen vieressä. Radan henkilökunta ottaa näytteenottoon määrätyn hevosen vastaan kilpailun jälkeen tämän tullessa pois radalta.

Ensiapu
Sairaankuljetusauto ja ensiapuryhmä päivystää yleisöalueen ja tallialueen välisen portin välittömässä läheisyydessä.

Muuta

Valmentaja saa ravipäivän ohjelman tallialueen portilta.

Ravien aikana varikkoalueen työntekijät auttavat valjakoita valjasrikon tai muun vastaavan sattuessa.

STARTIN JÄLKEEN

  • Hevosten pesupaikat ovat avoinna koko ravien ajan. Ole ystävällinen ja pese hevosesi ripeästi, jotta kaikki pääsevät ajoissa pesulle.
  • Kun hevosmäärä on suuri, katospaikkoja joudutaan jakamaan. Jos katoksesi on jaettu, yritä vapauttaa katos mahdollisimman nopeasti startin jälkeen, jotta seuraavat kilpailijat saavat riittävästi aikaa valmistautua starttiin.
  • Palauta voilokkisi sisäänkirjoitukseen, sillä niitä tarvitaan seuraavissakin raveissa. Samalla voit ottaa lähtösi tulospöytäkirjan mukaan sisäänkirjoituksesta. Sisäänkirjoitus on auki puoli tuntia viimeisen lähdön maaliintulon jälkeen.
  • Palkinnot pyritään maksamaan kahden arkipäivän kuluttua raveista. Poikkeuksena T75-ravit, joissa palkintoja pidätetään ainakin dopingtesteissä käyneiden osalta tulosten selviämiseen asti.

MUUTA

  • Raviradan toimisto on avoinna keskiviikkoisin klo 9 - 14 sekä ravipäivänä ravien ajan.
  • Ravikilpailusäännöt voit ostaa raviradan toimistosta. Ne ovat myös nähtävillä Hippoksen sivuilla.

RAVIPONIEN TUNNISTAMINEN JA MITTAAMINEN

  • Kaikki ponit tunnistetaan aina ennen ensimmäistä kilpailuaan. Ulkomaan rekisterissä kilpailuun osallistuvat ponit tunnistetaan ennen jokaista kilpailuaan.
  • Raviponi mitataan aina ennen uran ensimmäistä starttia Suomessa. Virallinen mittaus tulee suorittaa ennen ensimmäiseen starttiin ilmoittamista ja sen suorittaa Suomen Hippoksen kouluttama mittaaja. Omistajan tulee sopia ponin mittaus itse, poneja ei enää mitata rutiinisti kilpailujen yhteydessä.
  • Ponin omistajan/omistajan edustajan tulee olla paikalla mittaustilanteessa.
  • Ponin tunnistusasiakirjan tulee aina olla mukana mittauksen yhteydessä, jotta mitattavan ponin identiteetti pystytään varmentamaan. Asiakirjan puuttuessa mittausta ei voida suorittaa.
  • 3-6 –vuotias poni tulee mitata vuosittain ennen kalenterivuoden ensimmäiseen kilpailuun ilmoittamista.
  • 3-vuotias poni voidaan mitata aikaisintaan kuukautta ennen kilpailuoikeuden alkamista. Mittaus on voimassa kalenterivuoden loppuun. Poni voidaan ilmoittaa ravikilpailuihin edellisen vuoden mittaustodistuksella vielä seuraavan vuoden tammikuun loppuun.  
  • 7-vuotiaille ja vanhemmille poneille, joilla ei ole loppumittaustodistusta, tehdään lopullinen mittaus ennen kalenterivuoden ensimmäiseen kilpailuun ilmoittamista. Mittaus on voimassa ponin loppu-uran ajan.
  • Huom! Suomen Hippos voi ohjata ponin tarkastusmittaukseen riippumatta ponin iästä.
  • Mittaustulos merkitään puolen senttimetrin tarkkuudella. Tarvittaessa millimetrit pyöristetään pyöristyssäännön mukaisesti. Esim. mittaustulos 106,2cm pyöristetään tulokseksi 106,0cm ja mittaustulos 106,3cm tulokseksi 106,5cm
  • A-kategorian poneilla säkäkorkeus saa olla enintään 107 cm ja B-kategoriassa säkäkorkeus saa olla 107,1 - 130 cm.