Totovihjeet

Kommentti- ja vihjepaketti 2.3.2020  Magic Monday -raveihin

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 3,1 (2,5)
T65-2: 4,1 (5,2)
T65-3: 2,6,5,16,11,8 (12,9)
T65-4: 7 (9,8)
T65-5: 4,1,7,5,2,3 + 8,6 (10,9)
T65-6: 10 + 3,1,2,6 (8,5)

Pieni systeemi 144 riviä, hinta 14,4 euroa.
Suuri systeemi 960 riviä, hinta 96 euroa.

MAGIC MONDAYN TOTO65-ANALYYSIT

Oulu Lähtö 4 | Toto65-1

RANKING 
A) 3,1 B) 2,5,6,5,7

Toto65-kierroksen avauskohteessa kaksi valjakkoa erottuu selkeästi muusta porukasta edukseen ja tässä lähdössä leveämpi rastitus tuskin on tarpeen. Kiihdytys tulee varmastikin näyttelemään keskeistä roolia tulojärjestyksen suhteen. 3 MINTO’S DON JUAN on lähdön suosikki ja mikäli Minna Piirosen valmennettava pääsee kiihdytyksessä keulaan, se tuskin tätä lähtöä häviää. Sisäradalta matkaan starttaava 1 TAPIRO JET avaa kuitenkin myös todella kovaa ja ykköshaastajan valmentaja Markus Kiiski liputtaa 7 Oikein -lehden haastattelussa ainakin alustavasti vahvasti keulajuoksun puolesta. Toki Kiiski sanoo keskustelevansa asiasta vielä kuskin kanssa mutta uskomme myös Jukka-Pekka Kauhasen motivoituvan keulajuoksun tavoitteluun, mikäli Tapiro Jet vain pystyy Minto’s Don Juanin torjumaan. Ylivauhtia emme määräänsä enempää pelkää, mikäli Henri Bollström ei suosikilla keulaan pääse, hän tyytynee varsin nopeasti paikkaan johtavan rinnalla. Oli edellä mainittujen valjakoiden lopullinen juoksuasetelma mikä tahansa, tulisi voiton lipsahtaminen tämän kaksikon ulkopuolelle melkoisena yllätyksenä.

Lappee Lähtö 4 | Toto65-2

RANKING 
A) 4,1 B) 5,2,3 C) 6,8,9

Toisessa Toto65-kohteessa suosikkina starttaava 4 ADRIANNE’S AMI tunnetaan keskimääräistä meneväisempänä tapauksena, eikä Tapio Perttusen tarvitse käytännössä taktiikkaa juurikaan etukäteen pohdiskella. Kun lähtöauto irtoaa, seuraa Adrianne’s Ami sitä virtaviivaiseen tyyliinsä, eikä keulapaikan kohtalosta ainakaan etukäteen asiaa pohdittaessa pitäisi olla epäselvyyttä. Haastava ruuna tuntuu sopivan juuri Perttusen käteen erinomaisella tavalla ja torstaina Kouvolassa tämä valjakko hallitsi tapahtumia johtopaikalta lähes näytöstyyliin. Ruuna antoi Perttusen rauhoittaa toisella puolikkaalla vauhtia ja voitto irtosi väliajoin 10,0-15,5-14,0-13,0 varmaan tapaan. Mikäli Adrianne’s Ami toimii tässä lähdössä yhtä moitteettomasti, on Timo Toiviaisen suojatti vahvasti kiinni toisessa peräkkäisessä voitossa. Päivät eivät ole kuitenkaan veljiä keskenään ja täysin varauksetonta luottamusta tälle hevoselle on hieman vaikea tarjota. Kaveriksi A-ryhmään nostetaan 1 CONFIDENCE MAN. On mielenkiintoista nähdä, haluaako Tommi Kylliäinen nostaa ajokkinsa ulos sisäradan syövereistä, mikäli siihen tilaisuus aukeaa. Vaikka Olli Henttosen suojatti ottikin uransa avausvoiton vasta äskettäin Kouvolassa, on kyseessä voittosummaansa suhteutettuna varsin kyvykkäästä menijästä. Confidence Man pystyy tekemään töitäkin menestyksensä eteen. 

Oulu Lähtö 5 | Toto65-3, Troikka 

RANKING 
A) 2,6,5,16,11,8 B) 12,9,1,7 C) 10,3,4,13,14,15

Kolmantena Toto65-kohteena ravattavassa 3100 metrin kisassa tarvittaneen leveämpää rastitusta. Rankingin kärkeen kipuava 2 CHARMIKE kilpaili koko viime vuoden voitoitta mutta tämä vuosi on tuonut neljään starttiin jo kaksi tolppaa. Palaset tuntuvat loksahtaneen kohdalleen ja nähdyllä tasolla suorittaessaan Eija Sorviston valmennettava taistelee tiukasti vuoden kolmannesta ykkössijasta. Edellä mainitun tallikaverin eli numeron 6 JEPPAS ROULETTE kuntoa ei myöskään voi käydä moittimaan mutta näin ennakkoon Juha Länsimäen ajokki on näin etukäteen arvioituna selkeästi vasta tallin kakkossauma. Puolet uransa starteista voittanut 5 BOOGIEWOOGIE LADAY on lähdön perusvaljakoita. Ilkka Kankaan valmennettava on tehnyt startista toiseen hyvää työtä. Pitkältä pakilta starttaava 16 FASTOCHE THIEBEN on hyvä hevonen tähän porukkaan. Rainer Björkrothin valmennettava palasi Kaustisella tauolta tehden heti ihan kelpo suorituksen kaukaa 5. ulkoa. Startti kropassa ori varmasti petraa mutta kierrettävää on taas tiedossa. 11 RUE DE ROI on ravin maistuessa vaarallinen. 8 ENTER MAYWEATHER saa vielä paikan peleistä. Paalulta starttaavan numeron 1 TYPHOONSKY riittävyys totomatsiin saakka hieman arveluttaa.

Lappee Lähtö 5 | Toto65-4

RANKING 
A) 7,9 B) 8,1,5,3,4 C) 2,6

Neljännessä Toto65-kohteessa kuumimmat pelihevoset erottuvat. Me liputamme tässä suoraviivaisesti ”keulaan ja kukat” -skenaariolla numeron 7 MYRSKYRI puolesta. Ari Karttusen valmennettava on aloittanut vuoden vahvassa vireessä voittaen jo kolmesti. Viimeksi Killerillä takarivin lähtöpaikka ei ollut este, saati edes hidaste, menestykselle. Henri Bollström pääsi ajokkinsa kanssa takarivistä hyvin läpi ja ruuna eteni toiselle radalle ilman vetoapua. Bollström oli määrätietoinen ja avauspuolikkaan jälkeen Myrskyri pääsi etenemään keulaan, minkä jälkeen kaikki oli helppoa. Kovimman haastajan ollessa takarivissä Myrskyri päässee etenemään ilman suurempaa revittelyä keulaan, minkä jälkeen sen ohittaminen ei tule olemaan helppoa. 9 PIIRRON TUISKU on voittanut yli puolet juoksemistaan starteista, eli lahjakkaasta haastajasta on kyse. Vaikka helmikuun startit tuottivatkin pettymykset, ei Timo Tuomisen valmennettavan kunto ole varmastikaan kadonnut mihinkään. Merkittävästi tämän hetkistä tauluaan vaarallisempi 8 VAROITUS saa rattailleen Antti Teivaisen. Jouni Heimalan valmennettava pystyy onnistuessaan taistelemaan totosijoista. 

Oulu Lähtö 6 | Toto65-5, Päivän Duo-1

RANKING 
A) 4,1,7,5,2,3 B) 8,6 C) 10,9,11,12

Viidennessä Toto65-kohteessa ravattavassa tammalähdössä tuntuu riittävän haastetta ja A-ryhmässä on tungosta. Mitä enemmän lähtöä psyykkailee, sitä vaikeammalta tuntuu. 4 GINGER HALM on kohonnut ihan kelpo iskuun mutta tamma on toistaiseksi voittanut vain kerran urallaan. 1 ILEANA WEB palaa tauolta. Janne Soronen kommentoi 7 Oikein lehdessä, ettei tammaa ole tätä starttia varten erityisesti viritelty. Kirikykyä kuitenkin löytyy ja lähtöpaikka antaa mahdollisuuden pärjätä. Hyvän viime kauden tehnyt numero 7 FANCY CREEK kohtaa sopivan vastuksen. Juoksun onnistuessa Santtu Raitalan ajokki taistelee kärjessä. Tasaisesti starttirytmistä kiinni saanut 5 MASSIVES MISTRESS jäi viimeksi johtavan rinnalle ja taipui. Marko Hakkaraisen suojatti on tässä yksi monista mahdollisista. Tasaista työtä tekevät 2 PARISIODI on hyvältä lähtöpaikalta huomioita myös ajoissa. Kahdesti peräkkäin piippuhyllyn paikalta starttaamaan joutunut numero 3 HOLY VICTORY KOKS on saanut nyt paremman paikan.

Lappee Lähtö 6 | Toto65-6, Päivän Duo-1, Troikka

RANKING 
A) 10 B) 3,1,2,6,8,5 C) 9,4,11,7,12 

Toto65-kierroksen päätöskohteessa suosikkina starttaava 10 SHINING ARMOR hakee parin sijoituksellisesti heikomman startin jälkeen paluuta voittokantaan. Tuskin Tapio Perttusen tarvitsee suojattinsa vireestä suuremmin olla huolissaan. Toissakerralla Vermossa Shining Armor teki takapareista vahvan 800 metrin kirin ulkoradoilla punnertaen rehdisti perille saakka, vaikka totosijat haaveeksi jäivätkin. Viimeksi peli puolestaan pilaantui alkumatkan laukkaan. Ruuna jäi tuossa laukassa ratkaisevasti mutta osoitti taustalla kaiken olevan vireen suhteen ennallaan. Edessä on hyvä avaaja ja Perttunen saaneekin takarivistä huolimatta asemat suhteellisen läheltä kärkeä. 3 AMAZING TYCOON palasi Vermossa Amatöörivalmentajien lähdössä vahvan suorituksen päätteeksi voittokantaan. Ruuna kierteli loppukaarteen ulkoratoja punnertaen rehdisti perille saakka. Tommi Kylliäinen lataa suojattinsa kanssa varmasti vahvasti alkuun ja nähdäksemme Amazing Tycoonilla on kelpo saumat napata ensimmäiset keulat. Kylliäisen taktiset ratkaisut nähdään sitten aikanaan. 1 MASTER AS avaa myös auton takaa hyvin. Tiedossa lienee namureissu kärkiporukassa. 2 KNOWS LUCIA tekee tasaisen varmaa työtä startista toiseen. Hannu Torvisen ajokki pystyy juoksun onnistuessa totomatsiin. 6 CAPPUCETTO on aloittanut uudessa kotimaassaan kelpo tapaan. Teivossa 11.2. paikka johtavan rinnalla oli liikaa. Viimeksi Vermossa Matti Juutilan ajokki tuli loppukaarteen hyvin ulkokautta kiertelemällä. 

PÄIVÄN DUO
Oulu L6 - Lappee L6

4,1,7,5,2,3 
10

Yhteensä 6 yhdistelmää.

TROIKKA | OULU LÄHTÖ 5

2
5,6,8,11,16
5,6,8,11,16

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA | LAPPEE LÄHTÖ 6

RANKING 

10
1,2,3,6
1,2,3,5,6,8

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

Vihjeet Jani Lahikainen

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Timo Toiviainen

L2/2 GIRESSE BOKO: Hevosella on ajettu tässä välissä pari kertaa vähän reippaammin. Lähtö näyttää aika kovalta. Tavoitellaan rahasijaa.

L2/8 SMOKY RAY: Lähtöpaikka on huono ja ylisarja. Ruuna oli kuitenkin suht hyvä Kouvolassa torstaina ja lyhyt starttiväli on varmaankin vain plussaa.

L4/4 ADRIENNE´S AMI: Ori avasi Kouvolassa kovaa ja jaksoi tulla hyvin perille asti. Oikein hyvä suoritus. Hevonen voitti suht helposti. Reippaastihan tämä aina lähtee ravatessaan. Lyhyen starttivälin ei pitäisi haitata. Kerran ajettiin peräkkäisinä päivinä kilpaa ja hevonen oli parempi jälkimmäisessä kisassa.

Henri Bollström

L4/2 REBEL ROYAL: Ruuna teki ihan hyvän juoksun Lahdessa. Viime starteissa sillä oli vaikeuksia loppukaarteessa. Hevonen meni tosi vinoksi. Mikkelissä oltiin juuri siirtymässä keulaan, kun hyppy tuli. Jokimaalla se ravasi nyt paremmin ja kesti hyvin ravilla, vaikka tosi ulkoa jouduttiin kiertämään loppukaarre. Paikka on mainio ja pieni yllätyssauma on sille annettava. Pohjimmiltaan aivan hyvä hevonen.

L4/8 SCARLET COLLECTION: Kouvolan startti torstaina oli ihan ok. Matkattiin hännillä ja matkavauhti oli reipas. Nyt on osunut kasirata. Tuolta ruuna vaatii vähän muidenkin apua. Ihan hyvä kuva hevosesta jäi.

L5/7 MYRSKYRI: Ruuna on oikein hyvällä mallilla. Jyväskylässä päästiin takarivistä keulaan saakka. Siinä mentiinkin sitten eka puolikas aika kovaa. Hyvin hevonen sen kesti ja voitti vielä. Laukatta odotukset on ihan kärkeen.

Jere Taulio

L1/2 QUEASY DU POINT: Jyväskylän suoritus oli aivan ok. Rata oli vähän kova, eikä hevonen saanut ihan viimeistä pykälää päälle. Se polki maalin jälkeen vielä 500 metriä samaa kyytiä kuin vikan puolikkaan. Ei tamma väsynyt ollut. Eturivistä on laukkariski olemassa. Ravatessaan hevosella on hyvät saumat pärjätä.

L2/3 HERZOG GREENWOOD: Yritettiin lähteä Jyväskylässä liian lujaa ja hyppy tuli. Aika kova vastus näkyy olevan Lappeessa. Ihan kärkisijat tulisi yllätyksenä. Sijat 4-5 olisi aivan hyvä tulos.

Risto Airaksinen

L4/3 WIND OF VICTORY: Vähän tasainen on tamma ollut. Pitäisi jostain löytää lisävaihde. Treeniä on hieman muutettu terävämmäksi. Katsotaan auttaisiko tuo. Pakkaskelit käy tälle paremmin, kun kurkun kanssa on ollut ongelmia.

Timo Tuominen

L5/7 PIIRRON TUISKU: Vermon laukkastartissa oriilla oli paljon voimia jäljellä, kun hyppy tuli. Edessä juossut hevonen väsyi ja laukka tuli kiinnioton myötä. Ei moitittavaa sinänsä. Sen sijaan viimeksi Lahdessa ori ei ravannut parhaalla tavalla. Ei tuohon oikein selitystä löytynyt. Rata oli suht kova ja se lisää tällä aina laukkariskiä. Kunnon pitäisi olla edelleen ok. Hiukan hankala arvioitava kuitenkin.

Olli Henttonen

L4/1 CONFIDENCE MAN: Tarkoitus oli ajaa jo Lappeen perutuissa raveissa. Muutenkin starttiväli pääsi venähtämään aika pitkäksi. Jos nuo kisat olisi ajettu, ei hevosta olisi tähän lähtöön ilmoitettukaan. Ei pikkutaukoon sen kummempaa syytä. Ruuna rokotettiin viime kilpailun jälkeen, mutta ei tämä yleensä ole noihin reagoinut. Kelit on vähän haitanneet. Hevosella ajetaan sellaista kotitreeniä, eikä hiitillä käydä. Siinä mielessä starttia saisi olla lähempänäkin. Ainakaan hokeilla ruuna ei ole nyt oikein päässyt liikkeelle. On tuossa vaarana, että se jää sisälle. Voi olla hyväkin seikka. Viime kilpailuissa on tullut aika rankkoja reissuja.