Totovihjeet

Kommentti- ja vihjepaketti 21.2.2020  Perjantain iltaraveihin

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 1,2,3 (9,10)
T4-2: 5,1,3 + 2,10,9 (6,8)
T4-3: 5,4 + 1,2,7,8,12,9,3,11 (6,10)
T4-4: 2 (1,12)

Pieni systeemi 18 riviä, hinta 3,6 euroa.
Suuri systeemi 180 riviä, hinta 36 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT

Lähtö 4 | Toto4-1
Saimaan Vesi- ja ympäristötutkimus Oy

RANKING 
A) 1,2,3 B) 9,10,7,6,5,11 C) 8,4,12

Toto4-kierroksen avauskohteessa on useita analysointia vaikeuttavia tekijöitä. Sen vihjenikkari kuitenkin uskaltaa sanoa, että Markus Dahlström on varmasti ollut positiivisesti yllättynyt lähtölistat nähdessään. Edellisistä kymmenestä startistaan numero 1 IL FUNNY LI on peräti kahdeksan kertaa kiihdyttänyt matkaan radoilta 8-12. Kaksi pienempää numeroa osuivat radoille 4 ja 5.  Totosijat näistä kymmenestä startista 4-3-1 allekirjoittavat hevosen kykyjä. Aika näyttää, kuinka kovaa ruuna sisäradalta matkaan pääsee.  Keulapaikan puolustamiseenkin tuntuisi olevan varsin realistiset saumat, eikä pussitusriskillä ole ainakaan perusteltua spekuloida. Joka tapauksessa Il Funny Li on näistä asemista suosikkimme. 2 EURO BOY ansaitsee ilman muuta asemat rankingin kärkipäästä. Se on tehnyt tauon jälkeen kaksi vahvaa suoritusta. Mikkelin voitto irtosi umpirehdin esityksen päätteeksi ja viimeksi Lahdessa edelle jäi tiukan matsin päätteeksi vain Albino Brave. Lähtöpaikka valmiiksi toisella radalla tarjoaa ruunan rattaille istuvalle Henri Bollströmille vaihtoehtoja taktiikan suhteen. Aika näyttää, kuinka vahvasti alkuun ladataan. 3 CONFIDENCE MAN on pelihevosia. Olli Henttosen valmennettava on tehnyt Kouvolan voittostartin jälkeenkin kisasta toiseen hyviä suorituksia. Tauolta palaava 9 SAND OF HOLMÖ ei taida olla joulukuisessa vireessä. Olavi Nisonen raportoi 7 Oikein -lehdessä, että huonojen treenikelien lisäksi myös terveyspuolella on ollut haastetta. Kiihdytyksen arvioimista vaikeuttaa omalta osaltaan myös numeroiden 6 COM TUFF ja 7 FUSION SCOOP debyytit uudessa kotimaassaan. Molemmat tulevat osaavista käsistä mutta kannattaako Matias Salon ja Timo Korvenheimon ohjeistaa kuskeja suoraan tauolta aktiiviseen avaukseen, kun tauon lisäksi lähtöradat ovat näin ulkona. Valmentajat kommentoivat 7 Oikein -lehdessä ihan positiiviseen tapaan, mutta ensisijaisesti kummankin kohdalla tuntuu olevan kyse tutustumisstartista. 

Lähtö 5 | Toto4-2
Karjala

RANKING
A) 5,1,3 B) 2,10,9 C) 6,8,7,4

Toisessa Toto4-kohteessa suosikkikaksikko erottuu varsin selkeästikin edukseen. Keskeltä rataa matkaan starttaava 5 O.P.ROC valtaa rankingin kärkipaikan. Matias Salon valmennettava palasi viimeksi Vermossa ansaitusti takaisin voittokantaan tykittämällä pirteästi ykköseksi saatuaan maalisuoralla tilaa 3. sisältä. Salo on kommentoinut valmennettavaansa jo jonkin aikaa johdonmukaisesti positiiviseen sävyyn, mutta lähtöpaikat olivat ennen tuota voittostarttia haastavia. Näistä asemista on helppoa ennakoida Antti Teivaisen lataavan kovat piipussa alkuun, mutta keulaan pääseminen ei välttämättä ole omissa käsissä. Toinen kova on sisäradalta matkaan starttaava numero 1 FOUNTAIN DYNAMITE. Annamari Vesalan valmennettava tekee taulun kertomalla tavalla startista toiseen hyvää työtä ja ilman pussitusta se nähtäneen tässäkin lähdössä voittomatsissa. Keulapaikan puolustamiseen Iikka Nurmosen ajokin rahkeet tuskin riittävät. Ideavaljakkona A-ryhmään nouseva 3 WONDER WOMAN ottaa varmastikin roolia kiihdytyksessä. Marko Redsvenin valmennettava on jo jonkin aikaa kilpaillut tauluaan paremmassa vireessä. Tamma on keulasta parhaimmillaan mutta viime aikoina juoksunkulut ovat kovissa lähdöissä vastustaneet urakalla. Lappeessa 25.1. Wonder Woman jäi pussiin ja kahdessa seuraavassa Vermon startissa sen kohtaloksi koitui johtavan rinnalle jääminen. Keskiviikkona Vermossa Wonder Woman todisti kuitenkin vahvaa virettä tekemällä 850 metrin rehdin kirin ulkoradoilla punnertaen hienosti perille saakka. Teemu Keskitalo välttämättä kumartele suosikkien suuntaan, vaan saattaa hakea aggressiivisesti keulajuoksua. B-ryhmän käynnistävä 2 RANCH PRONTO on pystynyt napsimaan haastavilta paikoiltakin kärkisijoja. Lähtöpaikka lienee nyt paras mahdollinen.

Lähtö 6 | Toto4-3, Päivän Duo-1 

RANKING
A) 5,4 B) 1,2,7,8,12,9,3,11 C) 6,10

Kolmannessa Toto4-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa nähdään varsin mielenkiintoinen kauden avaus, kun numero 5 BRAZEN LEONORE palaa radoille yli kolmen kuukauden tauolta. Kyvyiltään Pia Sjöblomin valmennettava on lähdön ehdotonta parhaimmistoa mutta vaikea tamman todellista iskukykyä on näistä lähtökohdista lähteä arvailemaan. Sjöblom on 7 Oikein -lehdessä julkaistuissa kommenteissa huolestunut yli-innokkuuden tuottamasta laukkariskistä. 4 KNOWS LUCIA on tehnyt tämän vuoden starteissaan ihan kelpo esitykset ja noiden näyttöjen perusteella Riina Piston valmennettava kannattaa huomioida tässä sopivassa tehtävässä aikaisessa vaiheessa pelejä suunniteltaessa. Vaikka haastajaryhmästä ei varsinaisesti maistuvia tapauksia löydykään, on suosikkikaksikkoon vaikea kovinkaan vahvasti luottaa. Tauolta palaava 1 REVENESTOR kipuaa B-ryhmän kärkeen. Katja Koli kommentoi ruunan vaativan yleensä startteja kroppaansa ollakseen parhaimmillaan. Nyt alla on kuitenkin yksi Lahdessa ajettu reippaampi hiitti. Suuremmassa Toto4-vihjesysteemissä vahva revitys.

Lähtö 7 | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 2 B) 1,12,10,7 C) 3,9,5,8,11,6,4

Neljännessä Toto4-kohteessa sinetöidään Päivän Duon kohtalo ja viritellään lisäksi ravien ensimmäiset troikat. Lähdön suosikkina matkaan starttaava 2 VOKKENI saa kunnian vallata asemat kirkkaimmista parrasvaloista ja se saakin vahvaa roolia eri pelimuotojen vihjevirityksissä. Jukka Huuskolan suojatti voitti viime vuonna puolet juoksemistaan starteista ja tämäkin vuosi on käynnistynyt oikein positiivisissa merkeissä. Suoraan tauolta Lahdessa 11.1. Vokkeni sai nappiressun 2. sisällä ja vaikka kiriväylät olisivat toki saaneet aueta aikaisemmin, startti palveli kokonaisuudessaan varmastikin erinomaisesti jatkoa. Nyt Vokkenilla on alla kaksi keulavoittoa ja viimeksi Kuopiossa Hannu Torvisen ajokki torjui hienossa loppusoran matsissa niinkin kovan hevosen kuin Rallin Muiston uhittelut kestäen ykkösenä maaliin saakka. Loistopaikalta Vokkeni ottanee porukan suoraan kiihdytyksestä komentoonsa ja hallitsee sitten varsin suurella todennäköisyydellä tapahtumia maaliin saakka. Haastajista Antti Teivaisen rattailleen saava numero 1 VAROITUS on tauluaan vaarallisempi. Sisäradan lähtöpaikka saattaa kuitenkin tuoda omat haasteensa mukanaan. 12 RUOPAS on piippuhyllyn paikalta kovan tehtävän edessä. Antti Tupamäki kommentoi tarjoavansa valmennettavalleen nätin reissun ja koittavansa vasta lopussa. Ruopas starttaa seuraavan kerran jo maanantaina Killerillä. 10 ARON VIIMA palaa pieneltä huoltotauolta, joulukuun starttien aikaan ruunalla oli ongelmia niin mahan kuin veriarvojenkin kanssa. 7 LENNON RAPINA taistelee ravilla totosijoista.

PÄIVÄN DUO

5,4
2

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

2
1,7,10,12
1,7,10,12

Yhteensä 12 yhdistelmää, hinta 6 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

1
3,4,6,8
3,4,6,8

Yhteensä 12 yhdistelmää, hinta 6 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Ari Moilanen

L2/3 FURIOSA: Koelähtö ja ensimmäinen startti oli lupaavia. Sittemmin on tullut vähän takapakkia. Hevonen pystyy taulussa näkyvää parempaan.

L4/12 SAHARA MALDONADO: Ei ruuna ole esittänyt ihmeitä viime kilpailuissaan. Vaikea on pärjätä radalta 12. Rahasija olisi hyvä.

L5/3 WONDER WOMAN: Tamma lähtee asiallisesti liikkeelle. Paikka on ihan ok. Se on normaalisti enemmän seurailija.

L7/6 AARTEEN ETSIJÄ: Reissu meni hyvin viimeksi Lahdessa. Matkattiin toisessa parissa ulkona. Edessä juossut hevonen laukkasi ja päästiin etenemään vapaasti. Kohtalaisessa iskussa ruuna kisaa. Juoksun täytyy kyllä luonata.

L9/8 DAMIAN: Kouvolassa tuli kierroksen jälkeen laukka johtopaikalta. Rata oli etusuoralla pehmeä ja ori kompuroi. Hylkäys siitä tuli, kun piti ajaa kiitoa alta pois. Aivan hyvän tuntuinen hevonen.

Ville Tonttila

L2/2 MINERVA FORTIS: Hiukan epäistuva sarja ja tuskin tamma riittää takamatkalaisille. Tavoitellaan rahasijaa.

L5/2 RANCH PRONTO: Hevonen on mennyt nyt hyvin. Se ei ole mikään raketti, mutta tulee sitten kyllä vahvasti perille saakka. Lähtöpaikka on melkeinpä paras mahdollinen. Vastus on ehkä yllättävänkin kova. Ruuna voisi silti olla totosijoilla.

L6/3 CASPIAN SISU: Ruuna oli ehkä hitusen parempi viimeksi. Tuntui jo, että se lopettaa kesken. Hevonen lähti kuitenkin tulemaan vähän uudestaan. Mielialatapaus. Rahasija on sopiva tähtäin tämänkin kohdalla.

Antti Tupamäki

L1/6 TÄHTI-KULKURI: Oriilta lähti viimeksi kenkä. Ihan asiallisen tuntuinen se oli vielä siinä vaiheessa. Ehkä jossain sijoilla 3-4 olisi voitu olla ilman tuota. Aikoja pitää kyllä pystyä pudottamaan, jos meinaa pärjätä.

L7/12 RUOPAS: Hevonen oli viimeksi hyvä laukan jälkeen. Huono lähtörata on sattunut. Ilmoitin oriin maanantaiksi Killerille. Koitetaan ajella Lappeessa vähän selissä ja yritetään sitten lopussa.

Pauli Raivio

L3/3 ESKOLAN JYRÄYS: Tarkoituksella on pidetty kunnolla taukoa. Alla on kuitenkin ihan tosissaan kisatut 4- ja 5-vuotiskaudet. Voittosummaakin on karttunut ja nyt on ajettu pohjalle enemmän perustreeniä. Lahjakkaan oloinen tapaushan tämä on. Hiukan ruuna tapaa jättää varastoon. Se ei aina anna aivan kaikkea ulos. Kohtalaisesti on päästy viimeistelemään. Kyllä hevosen pitäisi olla heti kilpailukuntoinen.

L7/10 ARON VIIMA: Ruuna pysähtyi Kuopion viimeisessä startissa 200 metriä ennen maalia varsin pahoin. Veriarvot oli huonot ja vähän ongelmia mahan puolella. Hevosta on hoidettu ja arvot on saatu paremmalle mallille. Ei ne ihan huiput ole vieläkään. Lähtöpaikka on iso miinus nopealle starttarille. Uusinnat olisivat myrkkyä. Tämä lämpenee niistä ja äkkiä kuski on matkustajan roolissa.

Katja Koli

L2/1 ADELANTE: Lahden paluukilpailu oli ihan positiivinen. Hevonen jäi pussiin ja tuli voimia tallella maaliin. Ehkei se nyt ekaan starttiin olisi aivan riehumalla kirinyt, mutta voimia jäi joka tapauksessa käyttämättä. Tuskin se ainakaan huonontaa startti kropassaan. Tamma on hyvä lähtemään ja se on mennyt keulastakin asiallisesti. Kuski tuntee ajokkinsa ja tekee taktiset ratkaisut.

L6/1 REVENESTOR: Ruuna on yleensä tauon jälkeen vaatinut vähän starttia alle. Nyt käytiin kyllä viime viikolla Jokimaalla ajamassa reippaampi hiitti, alta 1.18-kyytiä täysi matka läpi. Ehkä sen myötä hevonen voisi olla heti valmiimpi. Paikka on hyvä. Selkäjuoksu passaa tälle. Se kehittää mukavasti painetta sisällä. Ruuna ei ole keulahevonen.