Totovihjeet

Kommentti- ja vihjepaketti maanantain 14.10.2019 Magic Monday -raveihin.

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 7,1 + 5,3 (11,9) 
T65-2: 5 + 11,1,4 (9,10) 
T65-3: 8,1,11 + 4 (7,9)
T65-4: 1 (5,11)
T65-5: 1,5,7,2,12,4,9 (8,6)
T65-6: 1,9 (2,7)

Pieni systeemi 84 riviä, hinta 8,4 euroa.
Suuri systeemi 896 riviä, hinta 89,6 euroa.

TOTO65-ANALYYSIT

T65-1 Oulu L4

RANKING
A) 7,1 B) 5,3,11,9 C) 8,6,12,4,2,10
BACKWARD’S BOY – MOUNTAIN HOOLIGAN – BWT ROCK AND ROLL – EXECUTE

Toto65-kierroksen avauskohteessa tarjoamme kahdelle valjakolle asemat parhaasta A-ryhmästä ja sen myötä myös kapeammalta vihjekuitilta. Haastavasta lähtöpaikasta huolimatta aivan jäätävää kautta tekevä 7 BACKWARD’S BOY ansaitsee paikkansa rankingin kärjessä. Tyylipuhtaalla tolppaputkella viivalle tuleva Paavo Karkulehdon valmennettava on ottanut tänä vuonna jo kymmenen voittoa. Sarjat ovat nousseet kohisten, sillä kauden ansiot ovat jo yli 25.000 euroa. Hyvin Backward’s Boy on kuitenkin rahansa kantanut ja vaikka tehtävät koventuvat koko ajan, uskomme vahvasti ruunan menestyskulun jatkuvan. Bodenin kahden hiitin kisassa Mauri Jaaran ajokki meni mailin johtavan rinnalta aikaan 13,7a voittaen varmaan tyyliin. Tuon startin perusteella kuolemanpaikka ei ole varmasti tässäkään startissa tälle hevoselle nimensä veroinen haaste. Loistopaikalta starttaava 1 MOUNTAIN HOOLIGAN omaa näistä asemista potentiaalia suosikin haastamiseen ja Petteri Joen suojatti on syytä huomioida peleissä aikaisessa vaiheessa. Mountain Hooligan avaa kovaa ja Joki lienee ratkaisevassa roolissa juoksunkulun suhteen. Keulataktiikka on varmastikin oikea ratkaisu, mikäli voitosta halutaan taistella. 

T65-2 Lappeenranta L4

RANKING
A) 5 B) 11,1,4,9,10 C) 7,6,2,8
FINSWEDEN – BENITO BOSCO – MATTER AS – YANNI 

Toisessa Toto65-kohteessa selkeäksi suosikiksi kohoava numero 5 FINSWEDEN on aloittanut uudessa kotimaassaan lupaavalla tavalla. Suoraan tauolta ruuna oli Suomen debyytissään Vermossa varsin kovassa lähdössä sisäratareissulla hyvä kolmas. Viimeksi Lahdessa Jani Punkkisen valmennettava eteni avauspuolikkaan jälkeen keulaan, mistä se sitten hallitsi tapahtumia varmoin ottein maaliin saakka. Vastus on nyt todella sopivaa kaliiberia ja keulajuoksu vaikuttaa tässäkin varsin todennäköiseltä skenaariolta. 11 BENITO BOSCO saa haastavasta lähtöpaikasta huolimatta paikan B-ryhmän kärjestä suosikin potentiaalisimpana sparraajana. Vaikka taulussa pari isompaakin numeroa näkyy, on Paavo Reposen valmennettava ottanut tällä kaudella jo 7/12 kaksarisijaa. Jani Ruotsalaisen ajokki pystyy tekemään töitä menestyksensä eteen ja sillä on näistäkin asemista vähintäänkin hyvät totosaumat. Suosikin kukistaminen saattaa toki vaatia jonkinlaista apua vauhdinjaon ja juoksunkulun suhteen. Numerolla 1 MATTER AS meni perjantaina Vermossa alkumatka raskaimman kautta, eikä esitystä voi kokonaisuutena moittia, vaikka totosijat jäivätkin haaveeksi. Tällä kerralla lähtöasetelma suosii. Okko Mikkosen omistukseen siirtynyt 4 YANNI on erittäin mielenkiintoinen seurattava tamman palatessa yli neljän kuukauden tauolta. Mikkonen on aina kommentoinut tätä hevosta positiiviseen tapaan ja uskomme miestä siinä määrin, että arvostamme Yannin ”voittosummaansa kyvykkäämpi” -kategoriaan. Matkan varrella on kuitenkin ollut paljon kaikenlaisia haasteita ja aika näyttää, loksahtavatko palaset lopulta kunnolla kohdalleen.

T65-3 Oulu L5, Troikka

RANKING
A) 8,1,11 B) 4,7,9,2,3,10 C) 6,5,12
HAMLET STAR – PEPPE ROC – JOYFUL BOKO – CAPE’S CAPTAIN
  
Viimeksi Seinäjoella suursuosikkina startannut 8 HAMLET STAR sai tuossa alla olevassa startissa konkreettisesti huomata, kuinka merkittävä rooli lähtöpaikoilla ja juoksunkuluilla on. Veli-Erkki Paavola lähti ajamaan kasiradalta määrätietoisesti eteenpäin mutta 12-vauhtinen avauspuolikas taittui kolmatta rataa pitkin ja ruuna pääsi vasta 1. takasuoralla etenemään johtavan rinnalle. Avauspuolikkaan tapahtumat huomioon ottaen oli täysin ymmärrettävää, että askel alkoi loppumatkasta painamaan. Lähtöpaikka on taas surkea mutta vastus on sopivaa kaliiberia. Mikäli juoksunkulku vastustaa tälläkin kerralla, saattaa voittaminen vaatia kovaa suoritusta ja sellaiseen Hamlet Star toki pystyykin. Kyseessä on vahva suosikki mutta ei näistä asemista ns. varma voittaja. Toto65-kierroksen lähtörata-arvonnassa onnettaren suosiossa ollut Petteri Joki pääsee numeron 1 PEPPE ROC kanssa matkaan ykkösradalta. Vuoden avausvoitto ei näistä asemista ole mahdoton ajatus. Neljättä peräkkäistä voittoaan hakeva 11 JOYFUL BOKO hyötyy merkittävästi, mikäli Hamlet Star ei pääse etenemään keulaan. Katja Melkon valmennettava joutuu kuitenkin näistä asemista tekemään täyden päivätyön noustakseen voittomatsiin. Viimeksi keskipitkällä matkalla johtavan rinnalta taipunut 4 CAPE’S CAPTAIN on puolestaan voittanut tällä kaudella jo neljä kertaa. Santtu Raitala palaa Antti Ojanperän valmennettavan rattaille.

T65-4 Lappeenranta L5

RANKING
A) 1 B) 5,11,9,8 C) 2,3,10,4,7,6
VIE DE DREAM – BOULDER ROCKET – EMPIRE SHARK – FRANKLIN WEB

Neljännessä Toto65-kohteessa käsikirjoitus vaikuttaa suoraviivaiselta ja selkeältä. Suursuosikkina matkaan starttaava 1 VIE DE DREAM torjunee kiihdytyksessä ulkoa tulevan uhan, minkä jälkeen Hannu Torvinen saanee ajokkinsa kanssa rauhoittaa matkavauhdin mieleisekseen. Vaikka vahvana jyränä tunnettu 5 BOULDER ROCKET matkalla rinnalle etenisikin, Markus Porokka tuskin lähtisi vauhtiruuvia yltiöpäisesti kiristämään ja pilaamaan tämän myötä lähinnä oman ajokkinsa mahdollisuuksia. Tarvittaessa Vie De Dream kestää kyllä tasaisen reippaankin matkavauhdin. Näistä lähtökohdista ravi- ja suoritusvarma ruuna vaikuttaa varsin pitävältä suosikkivarmalta Toto65-kuiteille. Boulder Rocketin lisäksi ainakin 11 EMPIRE SHARK, 9 FRANKLIN WEB ja 8 SILVER WING omaavat potentiaalia taistella totosijoista. Suuren numeroiden myötä ne ovat kuitenkin kaikki enemmän tai vähemmän juoksunkulunkin armoilla.

T65-5 Oulu L6, Päivän Duo-1

RANKING
A) 1,5,7,2,12,4,9 B) 8,6,11,3,10
CAPITOL HILL – MINTO’S DON JUAN – BROADWAY APPOLO – TESTIMONIAL O.K.
 
Viidennessä kohteessa ykkösrahoista nähtäneen tasainen matsi. Rankingin kärkeen kipuaa vahvassa vireessä kilpaileva 1 CAPITOL HILL. Toissakerralla Oulussa se voitti vahvalla kanuunatason esityksellä johtavan rinnalta mutta ei vastaavasti viimeksi Rovaniemellä pystynyt 2. ulkoa kovassa lopetuksessa kirimään totoon tallikaverin eli nytkin vastassa olevan numeron 12 MAFFIOSO FACE hallitessa tapahtumia keulasta. Sanna Palosaaren valmennettavat ovat lähtökohtaisesti varsin tasavahvoja menijöitä. Capitol Hillin lähtönopeus on sisäradalta pieni arvoitus ja Maffioso Fase on puolestaan piippuhyllyn paikalla. Rahallisesta ylisarjasta huolimatta 5 MINTO’S DON JUAN kannattaa huomioida aikaisessa vaiheessa. Hevoset eivät tunnetusti tiedä voittosummiaan ja Minna Piirosen valmennettava kilpailee kovassa iskussa. Antti Ojanperän suojateista 7 BROADWAY APPOLO on hyvä hevonen tähän lähtöön ja 2 TESTIMONIAL O.K. pääsee puolestaan matkaan hyvältä lähtöpaikalta. Tuoreen startin kroppaansa saanut 4 CALLELA LEONARD ja tauolta palaava 9 YPÄJÄ HEREIAM lukeutuvat myös lähdön perushevosiin.

T65-6 Lappeenranta L6, Päivän Duo-1, Troikka

RANKING
A) 1,9 B) 2,7,6,5,10,4,8,11 C) 12,3
HUNTERS HERO – STONECAPES PICASSO – EFFRONTE PHOTO – DETROIT ROCK SISU

Päätöskohteessa suosikkina matkaan starttaava 1 HUNTERS HERO yllätti pelaajat elokuussa kahdesti ja ruuna teki noissa starteissa myös kelpo tilin. Ensin Lappeessa 1.8. juostussa mailin pyrähdyksessä Hunters Herolta otettiin kaikki kengät pois ja samalla lyötiin pitkästä aikaa myös jenkkikärryt perään. Resepti toimi suorastaan erinomaisesti, Ville Tonttila latasi 35,8-kertoimisellä yllättäjällä seiskaradalta kyselemättä keulaan, mistä ruuna hallitsi sitten tapahtumia varmaan tyyliin napaten 2.000 euron ykkösrahat vakuuttavalla tavalla. Pelikansa ei ottanut tästä opikseen vaan Vermossa 31.8. Hunters Hero uusi saman tempun ja voittajapeli palautti tällä kerralla rahat 43,8-kertaisesti takaisin. Tälläkin kerralla kengät riisuttiin ja jenkkikärryt olivat käytössä, tuloksena maukkaat 4.000 euron tienestit. Jaakko Salmisen valmennettava on ollut tuon jälkeisissäkin starteissa hyvä, eli kunto pitää. Lienee sanomattakin selvää, että Tonttila tavoittelee taas hyvällä avaajalla loistopaikalta keulajuoksua ja mikäli Hunters Hero pystyy noissa voittostarteissa nähdyn kaltaiseen suoritukseen, ovat haastajat kyllä kovan tehtävän edessä. Vastassa on kyllä laadukkaita haastajia. 9 STONECAPES PICASSO on voittosummaansa nähden todella kyvykäs hevonen ja mikäli palaset loksahtavat vielä toden teolla kohdalleen, tulee Jukka-Pekka Hukkasen valmennettava nousemaan vielä selkeästi sarjoissaan. Forssassa juoksu meni pieleen ja tuon startin voi unohtaa. Juha Utalan ajokki ansaitsee paikan A-ryhmästä ja kapeimmiltakin kuiteilta. Haastajaporukan käynnistävä 2 EFFRONTE PHOTO on tottunut kilpailemaan tasokkaissa ikäluokkalähdöissä ja vaikka Pekka Ruuthin valmennettavalla onkin vasta yksi voitto, tulee ruuna kyllä parantelemaan tuota statistiikkaa rahasarjoissa. 7 DETROIT ROCK SISU on ulkona olevalta lähtöpaikaltaan juoksunkulun armoilla. Kykyjensä puolesta se lukeutuu ilman muuta lähdön totokandidaatteihin. Mailin matka ei suosi numeroa 6 LASSIC POINT. 

PÄIVÄN DUO
Oulu L6 – Lappee L6

1,5,7,2,12,4,9
1

Yhteensä 7 yhdistelmää.

TROIKKA | OULU LÄHTÖ 5

8
1,4,11
1,2,3,4,7,9,10

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

TROIKKA | LAPPEE LÄHTÖ 6

1
2,7,9
2,4,5,6,7,8,11

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Jani Ruotsalainen

L1/10 GONZALES JOURNEY: Lahjakkaan oloinen varsa. Se teki oikein hyvän avausstartin. Voitto irtosi Joensuussa johtopaikalta. Nyt tulee toki erilainen juoksu. Varsat on aina varsoja mutta jos hevonen menee kunnolla, odotan sen pärjäävän näistäkin asetelmista.

L2/7 TAIKATULEN LIEKKI: Tamma on mennyt kovasti eteenpäin. Laukkoja on tullut, mutta ravilla se on näihin rahasarjoihin ok hevonen.

L3/2 LUCILLE BOURBON: Sen tuntuinen hevonen, että se alkaa jossain vaiheessa menemään oikein kunnolla. Tamma ei ole täysin onnistunut vielä. Viime starteissa on ollut kehnoja lähtöratoja. Nyt on osunut hyvä paikka. Kohtalaisen asiallisesti tämä pääsee liikkeelle.

L5/1 VIE DE DREAM: Ruuna voitti oikein helposti Joensuussa. Hevonen on mennyt paljon eteenpäin. Se pääsee kovaa matkaan ja lähtöpaikka on mainio.

L6/5 DREAM DIVINE: Kelien viilennyttyä on hevonen ruvennut vähän petraamaan. Maili ei ole sen bravuurimatka, mutta kunto on varsin hyvällä mallilla. Juoksun onnistuessa odottaisin sen saavan tässä korotettua rahaa.

Juha Utala

L3/6 THREE DEE NODO: Ruuna kilpailee ihan varmassa kunnossa. Kunhan se saa sopivasti vetoapua matkalla. Koitetaan päästä tuosta parijonoon ja haetaan selkäreissua. Onnistuneella juoksulla hevonen pystyy totoon.

L4/5 FINSWEDEN: Vire on ruunalla kohdallaan. Sen pitäisi pystyä kärkikahinoihin. Ajetaan aktiivisesti eteenpäin.

L6/9 STONECAPES PICASSO: Viime suoritus oli vähän kehno. Oli siinä hiukan starttiväliä ja jäätiin kuolemanpaikalle. Silti hevonen ei ollut odotetunlainen. Ysirata on hyvä paikka. Siinä on nopeita avaajia edessä. Eiköhän noista asetelmista saada sopiva reissu.

Markus Porokka
 
L1/1 SKY DREAMER: Ruuna ei ravannut kunnolla Kuopion paluustartissa. Niitä ongelmia sillä on ollut aikaisemminkin. Vähän pettymys hevonen oli treeneihin nähden. Hiukan muutetaan taas vehkeitä. Alakanttiin tämä on mennyt kykyihinsä nähden. Lähtönopeus vaihtelee. Vähän kysymysmerkki ruuna on.
 
L5/5 BOULDER ROCKET: Kunnossa hevonen kilpailee. On tuossa yksi ylitse muiden. Jos Vie De Dream on normaali, seuraavista sijoista otellaan. Tämä on hidas avaaja, mutta sillä pystyy sitten vastaavasti ajamaan pidemmänkin kirin.

Henri Bollström

L4/1 MASTER AS: Ruuna teki lauantaina Vermossa tosi hyvän startin. Otin alun vähän varovasti ja jäätiin tosi kauas. Siinä oli vielä vähän vetämättömiä selkiä edessä. Vahvasti hevonen kiri maaliin asti. Samanlaisena sen pitää pärjätä. Starttivälihän on tosi lyhyt. En osaa tuon vaikutusta arvioida. Vermon perusteella ruuna tuskin pystyy puolustamaan ykköseltä johtopaikkaa.

L4/6 CIAO FERRARI: Kouvolassa hevonen oli vähän liian paineissaan auton takana. Kummallakin puolella vastustajat käskivät ajokkejaan ja tämä lähti ryntäämään. Hyppy tuli. Edelliskerralla Vermossa ruuna teki ihan ok startin. Se kilpailee tauluaan paremmassa kunnossa. Ravilla ja juoksun onnistuessa pieni yllätyssauma.

L4/10 BWT ANARCHY: Ajamani Lappeen startti oli hyvä. Viimeinen puolikas tultiin kovaa ja ruuna kiersi siinä kolmatta rataa. Pikkasen epävarma se on. Lähtöpaikka on ihan ok. Pieni ylivauhti nostaisi osakkeita.

L4/12 TIGER STAR: Asetelmat on synkät. Rahasija lienee sopiva tavoite.