Totovihjeet

Kommentti- ja vihjepaketti sunnuntain 19.5.2019 raveihin.

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä
 

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 2,3,6,1,7 + 10,8 (5,11)
T4-2: 9,3,5,8 + 6,11,10 (4,1)
T4-3: 12 (10,1)
T4-4: 5,2 + 12,13,11,1 (7,4)

Pieni systeemi 40 riviä, hinta 8 euroa.
Suuri systeemi 292 riviä, hinta 58,8 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT

Lähtö 4 | Toto4-1 

Toto4-kierroksen avauskohteessa yli puolet viivalla olevista valjakoista tuntuvat omaavan varsin realistiset saumat ykkösrahoihin. 2 VILJU on tehnyt alla olevissa starteissa tasaisen vahvaa työtä ja Olli-Pekka Hämäläisen valmennettava ansaitsee paikkansa rankingin kärjessä. Lähtöpaikka lienee paras mahdollinen, eikä Jani Ruotsalaisen tarvitse välttämättä panostaa alkuun. 3 BOHOTTI on saanut tasaisesti starttirytmistä kiinni. Tiistaina Teivossa se laukkasi kolmannessa kaarteessa takajoukoissa mutta kiri sitten taustalta todella hyvällä tyylillä maaliin. Tapio Perttusen ajokki täytyy tuon esityksen perusteella huomioida ensimmäisten joukossa pelejä suunniteltaessa. 6 VAROITUS on aloittanut kauden kelpo tyyliin. Kouvolassa se teki laukan jälkeen kovan esityksen. Uran voittosaldo saattaa hyvinkin tuplaantua tässä startissa. 1 VÄLKYN VESKU on tehnyt kahdessa tuoreimmassa startissa uudet ennätyksensä. Hyvältä paikalta Esa Holopaisen ajokki on mielenkiintoinen seurattava. 7 SUIKUN CHILI kiri Kouvolassa loppua viidettäkin rataa ja osoitti kunnon olevan kohdallaan. Aika näyttää, kuinka juoksu lähtee seiskaradalta sujumaan. 

Lähtö 5 | Toto4-2

Toisessa Toto4-kohteessa tarjoamme neljälle valjakolle paikan A-ryhmästä. Tauolta palaava hyvin virtavana menijänä tunnettu 9 ADRIANNE'S AMI on haastavasta takarivin lähtöpaikasta huolimatta niukka suosikkimme. Tapio Perttunen ei alkurynnistykseen pysty takarivistä ajokkinsa kanssa osallistumaan mutta todennäköisesti oriilla täytyy suhteellisen aikaisessa vaiheessa kääntää kirikaistoille, mikäli maililla haluaa parijonosta ehtiä ykköseksi. Eturivistä ainakin 3 DELIGHTFUL MOMENT ja 5 WHITE CROSS BESO ladannevat kovat piipussa kiihdytykseen, ja näistä ensin mainittu lienee lähdön todennäköisin keulahevonen. Maililla Hannu Torvinen ei varmastikaan paikasta olisi valmis luopumaan, vaikka Isto Kuisman valmennettavalla onkin alla parin kuukauden tauko. 8 BIG CHIP on haastavasta lähtöpaikasta huolimatta ideanostomme kapeammallekin vihjekuitille. Jarno Nykäsen valmennettava oli jo toissakerralla Lahdessa hyvä, eikä Joensuun voitto sen myötä suuremmin yllättänyt. Mikäli Nykänen saa kiihdytyksessä pudotettua suojattinsa parijonoon, on kirivaiheessa kaikki mahdollista.

Lähtö 6 | Toto4-3, Päivän Duo-1 

Kolmantena Toto4-kohteena toimivassa ja samalla ravien Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa 60 metrin takamatkasta huolimatta itseoikeutettuna suosikkina starttaava 12 VÄLÄHDYS käynnisti kautensa viime tiistaina Teivossa. Painetta oli pöntössä liikaa ja lähtölaukka pudotti oriin kauas kärjestä. Ville Korjus lähti sitten ajamaan tasaisesti eteenpäin ja viimeisellä takasuoralla Välähdys eteni 2. ulkopariin. Loppukaarteessa Korjus käänteli suojattinsa vapaille vesille ja hyvin Välähdys jaksoi perille saakka, vaikka Rapin Aatos ohittamatta jäikin. Ori otti todella hyvin vauhtia ja se kulki laukan jälkeen viimeiset 1800 metriä alle 23-kyytiä. Kaiken järjen mukaan startti kropassa Välähdys vielä parantaa ja eiköhän se yksin pitkältä takamatkalta startatessaan pääse myös ravilla matkaan. Mikäli näin tapahtuu, ovat haastajat kyllä todella kovan tehtävän edessä. B-ryhmän kärkeen kipuaa sattumattomasta sarjamäärityksestä huolimatta 10 EETI. Jouni Törmäsen valmennettava on erittäin lahjakas menijä, eikä tämän hetkinen voittosumma anna vielä todellista kuvaa sen kyvyistä. Ravia kulkevan Välähdyksen kukistamiseen emme usko mutta viime starteissa nähdyllä tasolla suorittaessaan Eeti pystyy kakkosrahoille. Hyvin sarjassa sisällä oleva 1 YPÄJÄ JALLU on ravi- ja suoritusvarma menijä. Näistä asemista Terho Rautiaisen suojatti taistelee tiukasti totosijoista.

Lähtö 7 | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

Neljännessä Toto4-kohteessa sinetöidään Päivän Duon kohtalo ja viritellään lisäksi ravien ensimmäiset troikat. Tiedossa on tasainen taistelu ykkösrahoista, eikä rankingin rakentaminen ole todellakaan helppoa. Sekä paalulta että pakilta löytyy muutama realistiset voittosaumat omaava valjakko. Mikäli voltin vitosrata ei koidu kohtaloksi, saattaa 5 GIRESSE BOKO edetä tuulenhalkojan paikalle. Edellisen Lappeen starttinsa Timo Toiviaisen suojatti voitti keulasta varmaan tapaan. Tiheän starttirytmin jälkeen pieni paussi on saattanut tehdä hyvääkin ja Toiviainen uskoo suojattinsa palaavan hyvässä iskussa starttiviivalle. 2 GENE TOUCH on noussut kovaan vireeseen. Tiedossa lienee hyvä selkäjuoksu kärkiporukassa, minkä päätteeksi Jani Ruotsalaisen ajokki on kirivaiheessa varmasti vaarallinen. 12 KNOX HANOVER ei jaksanut kauden avauksessaan johtavan rinnalta, vaan askel painoi maalisuoralla. Startti kropassa Isto Kuisman valmennettava varmasti parantaa ja vaikka se onkin parhaimmillaan keulasta, pystynee ruuna sopivassa porukassa punnertamaan mukaan kärkimatsiin. 13 NITRO DIABLO jäi maaliskuussa kovien Toto75-lähtöjen jälkeen pienelle huilille. Vastus on nyt sopivaa kaliiberia mutta kiertämistä on tiedossa. 11 BEAN COCTAIL debytoi Matias Salon valmennuksesta. B-ryhmän käynnistävä 1 VICTORY ZET on loistopaikalta mielenkiintoinen seurattava.

PÄIVÄN DUO

12
5,2,12,13,11,1

Yhteensä 6 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

5
1,2,11,12,13
1,2,3,4,7,11,12,13

Yhteensä 35 yhdistelmää, hinta 17,50 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

5,9,10
5,6,7,9,10
2,3,5,6,7,9,10

Yhteensä 60 yhdistelmää, hinta 30 euroa.

ABC-RANKINGIT

Lähtö 1
A) 5 B) 4,2,3,1,9,7,6,10,8
MASSEN LAHJA - HYMERI - LOISTEHUMU - KUURANKING
 
Lähtö 2
A) 7,8,1,6,9 B) 3,4,2,10,5
UNIQUESINE - FLOORMAN - SHE BELIEVE - NETTIER
 
Lähtö 3
A) 3 B) 7,4,1,6,9,5,8,2
WONDER WOMAN - HURRICANE WILMA - SPILL THE BEANS - JUNIOR MAGISTRATE

Lähtö 4
A) 2,3,6,1,7 B) 10,8,5,11,9 C) 4,12
VILJU - BOHOTTI - VAROITUS - VÄLKYN VESKU 

Lähtö 5
A) 9,3,5,8 B) 6,11,10,4,1,12 C) 7,2
ADRIANNE'S AMI - DELIGHTFUL MOMENTS - WHITE CROSS BESO - BIG CHIP
 
Lähtö 6

A) 12 B) 10,1,11,3 C) 6,4,2,5,7,9,8
VÄLÄHDYS - EETI - YPÄJÄ JALLU - PISKON POUTA

Lähtö 7
A) 5,2,12,13,11 B) 1,7,4,3,10,8 C) 9,6,14
GIRESSE BOKO - GENE TOUCH - KNOX HANOVER - NITRO DIABLO

Lähtö 8
A) 3,5 B) 4,1,6,8,11,9,12 C) 10,2,7
SANTO GRIAL - BRISENDA - MOVES LIKE A JAGGER - GLEN AMORE

Lähtö 9
A) 5,10,9,7,6 B) 2,3,11,8,1
VELHO PALMA - LUNKIPOIKA - INTON RILLA - TOSI VIREE 

Lähtö 10
A) 6 B) 8,3,2,11,9,4,7,5,12,1,10
BRAVISSIMO KESS - YOUR HIGHNESS - RUBY TUESDAY - RIVE MITZI

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Timo Toiviainen

L5/9 ADRIENNE´S AMI: Takarivin paikka on sattunut. Ori on vähän sellainen törmääjä ja saa nähdä, tyytyykö se selkään menemään. Jos hevonen on oikein paineissaan, voi tulla laukkakin. Jos se ravaa ja juoksu yhtään onnistuu, pitäisi oriin vähän pärjätä. Etujalkaa hieman hoidettiin ja taukoa tuli. 

L7/5 GIRESSE BOKO: Pidettiin tarkoituksella muutaman viikon starttiväli. Kisoja tuli niin tiuhaan. Vireen pitäisi olla ennallaan. Voltin vitosrata on hiukan kysymysmerkki. Jos ruuna pääsee ravilla liikkeelle, lähtee se aika reippaasti. Kouvolassa tuli yllättävä lähtölaukka takarivistä. Hyvän esityksen hevonen teki sielläkin raville selvittyään. 

L7/10 GLENEAGLE: Myös tämän uskoisin jatkavan entisessä kunnossa. Enemmän talvihevonenhan se on huippunopeuksiensa puolesta. Jos matkavauhti pysyy kovana, voi ruuna nousta yllättävänkin korkealle.

Terho Rautiainen

L4/5 JEMMATAR: Tamma olisi mennyt Mikkelissä puolitoista sekuntia kovemman ajan ilman viimeisen takasuoran laukkaansa. Ihan kestävän tuntuinen hevonen se on. En tiedä syytä, miksi starttailu on ollut niin harvatahtista.

L6/1 YPÄJÄ JALLU: Ihan kunnossa tämä on, mutta myös vastusta riittää. Takamatkalta tulee kovia hevosia. Ruuna lähtee lujaa liikkeelle. Ehkä se olisi kaikkein parhaimmillaan selkäreissulla. Katsotaan taktiikkaa tilanteen mukaan.

L9/4 RIKSUN KINGI: Hienosti on varsa aloittanut kilpailemisen mutta voi olla, että se joutuu jäämään tästä pois. Ei aivan varmaa vielä, mutta todennäköistä. Toki jos viivalla ollaan, kaikki on kunnossa. Kengityksessä naulan lyönti ei ollut mennyt aivan kohdalleen.

Ari Moilanen

L5/12 STORM GLIDER: Lähtörata on aika myrkkyä tälle. Ruuna tarvitsee kuitenkin suht tarkan reissun ja sellaista on vaikea saada näistä asetelmista. Tasaisessa kunnossa se muuten kilpailee.

L7/13 NITRO DIABLO: Ruuna oli kipeä viimeisessä maaliskuun kilpailussa ja se jäi tauolle. Tauluaan parempi hevonen tämä on. Voltin ei pitäisi tuottaa ongelmia lähtötilanteessa.

L8/2 VENTURE WARRIOR: Ajamassani lähdössä Kouvolassa oli tosi hyviä vastassa ja lähtöpaikkakin oli heikko. Ei hevonen pystynyt sinä päivänä parempaan. Se pääsee hyvin liikkeelle ja nyt on sattunut mainio lähtörata. Rahallisesti sarja ei ole kaikkein istuvin, mutta voisi ruuna tuosta roikkua totosijoille.

Matti Nisonen

L6/2 AGASSI: Hevonen jäi Lahdessa takapareihin, eikä se koskaan saanut kunnolla kiritiloja. Luulisi oriin petraavankin, kun se pääsee sopivasti starttirytmiin kiinni. Pieneltä paalulta saanee tällä kertaa suotuisamman juoksun. Vastusta toki riittää. Jos hevonen hiukan petraa, voisi se jotain rahaa saada.

L10/6 BRAVISSIMO KESS: Ruuna on aloittanut mukavasti kilpauransa. Suht perussuorituksilla se on selvinnyt toistaiseksi. Jos hevonen jatkaa samalla linjalla, aika korkealla sen pitäisi olla tässäkin porukassa. Lähtöpaikka on melko ulkona. Ehkä vähän passaillen otetaan alku. Ei varustemuutoksia.

Matias Salo

L7/11 BEAN COKTAIL: Ori palaa pitkältä tauolta suoraan kotitreenistä. Tämä on vähän testistartti. Miten se käyttäytyy kilpailutilanteessa ja mitä tehdään sitten seuraavaksi. Ei hevosta tähän kohtaan ole millään lailla erityisesti viimeistelty.