Totovihjeet

Kommentti- ja vihjepaketti maanantain 2.12.2019 Magic Monday -raveihin

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 8,7 + 10,2,3 (6,4) 
T65-2: 3 (8,9) 
T65-3: 1 (2,3)
T65-4: 6,5 + 8,4,1 (7,9)
T65-5: 1,6,2,3 + 5 (4,7)
T65-6: 11,8,3 + 2,9,1,10,4,6,5 (7,12)

Pieni systeemi 48 riviä, hinta 4,8 euroa.
Suuri systeemi 1250 riviä, hinta 125,0 euroa.

TOTO65-ANALYYSIT

T65-1 Pori L4

RANKING
A) 8,7 B) 10,2,3,6,4 C) 5,1,9
MERRAN PETRA – ANNAN – JAMAS VILJO – VOIMA-SIMO 

Toto65-kierroksen avauskohteessa tarjoamme kahdelle valjakolle asemat parhaasta A-ryhmästä. Rankingin kärkipaikan valtaa haastavasta lähtöpaikasta huolimatta 8 MERRAN PETRA. Pekka Puurunen toi valmennettavansa viimeksi Porissa hyvässä vireessä tauon jälkeen takaisin radoille. Hannu Rinne satsasi kovaa avaavalla tammalla alkuun, keulapaikka irtosi helposti, eikä voitto ollut tuon jälkeen uhattuna. Vaikka lähtöpaikka on nyt pari pykälää ulompana, taitaa Merran Petra olla tässäkin lähdössä todennäköisin keulahevonen. Vaikka keskipitkä matka ei varsinaisesti etu olekaan, tuskin se tammalle ongelmiakaan tuottaa. Vahvaksi ykköshaastajaksi kohoava ravi- ja suoritusvarma 7 ANNAN on napsinut tänä vuonna peräti 15/24 totosijaa ja tilipussi on karttunut yli 10.000 eurolla. Aktiivisena kuskina tunnettu Jarmo Saarela tuskin lähtee alussa pakittelemaan, vaan hakee ajokkinsa kanssa asemat kärkiporukasta. Merran Petraa vastaan asemien puolustaminen ei tule kuitenkaan olemaan kiihdytyksessä helppoa. Annan pystyy tarvittaessa tekemään myös juoksuaan. Viimeksi Teivossa se tsemppasi johtavan rinnalta hyvin kakkosrahoille. Sen kohdalla uskomme matkan olevan etu. 10 JAMAS VILJO täytyy takarivistäkin huomioida ajoissa pelejä suunniteltaessa. Se on ollut hyvä kaikissa tauon jälkeisissä starteissaan. Hyvän viime kauden tehnyt 2 VOIMA-SIMO epäonnistui kauden avauksessaan. Kykyjensä puolesta se pystyisi menestymään.

T65-2 Lappeenranta L2

RANKING
A) 3 B) 8,9,1,4,7,2,10 C) 6,5
LOOK COMPLETE – EINSTEIN SISU – DON CORLEONE TROT – TOUGHERTHANTHEREST

Toisessa Toto65-kohteessa selkeänä suosikkina matkaan starttaava 3 LOOK COMPLETE vaikuttaa itsestään selvältä varmakandidaatilta. Vaikka taulussa näkyykin vain yksi voitto, on Iikka Nurmosen valmennettava osoittanut olevansa todella kyvykäs peli tämän hetkiseen voittosummaansa nähden. Tuo voittonsa Look Complete otti lokakuun lopussa Kouvolassa näytöstyyliin johtopaikalta ja liputamme tässäkin vahvasti ”keulaan ja kukat” -skenaarion puolesta. Look Complete antoi viimeksi Killerillä vahvan näytön niin kyvyistään kuin kunnostaankin, vaikka joutuikin lopulta tyytymään Arctic Loverin voittaessa kakkosrahoihin. Mikäli Look Complete ravaa ja suorittaa omalla tasollaan, ovat haastajat voiton suhteen turhan kovan tehtävän edessä. Haastavasta lähtöpaikasta huolimatta 8 EINSTEIN SISU käynnistää B-ryhmän. Matias Salon valmennettava jätti itsestään laukan jälkeen positiivisen kuvan Suomen debyytissään. 9 DON CORLEONE TROT terävöitynee saatuaan muutaman kuukauden tauon jälkeen startin kroppaansa.

T65-3 Pori L5 | Troikka

RANKING
A) 1 B) 2,3,6,9,4,7 C) 10,5,11,12,8
GILLIAN COMERY – OVE – PROMTUS – MR NICE WAY

Kolmannessa Toto65-kohteessa suosikkina starttaava 1 GILLIAN COMERY hakee jo neljättä peräkkäistä voittoaan. Palaset loksahtivat marraskuussa epäonnistumisten jälkeen kohdalleen, ja Harri Koivusen valmennettava on ollut viime starteissaan yksinkertaisesti hyvä. Vaikka keulapaikan puolustaminen ei sisäradalta itsestään selvää olekaan, ei pussitusriskin liioittelukaan ole perusteltua. Uskomme Olli Koivusen pääsevän ajokkinsa kanssa riittävän ripeästi matkaan ja tarvittaessa Gillian Comerylla pyritään sitten nousemaan toiselle radalle. Gillian Comery on tässä se hevonen, mikä muiden tulee kukistaa voittaakseen lähdön. Viivalla on kiistatta hyviä haastajia. 2 OVE pystyy tekemään tarvittaessa juoksuaan. Lähtöpaikka on paras mahdollinen. 3 PROMTUS oli hyvä suoraan tauolta. Startti kropassa Hanna Lepistön valmennettava parantanee. 6 MR NICE WAY voitti Kouvolassa suosiollisen vauhdinjaon ja juoksunkulun siivittämänä. Aika näyttää, minkälaiset asemat ruuna ulkona olevalta lähtöpaikaltaan saa.

T65-4 Lappeenranta L3

RANKING
A) 6,5 B) 8,4,1,7,9,3,10
NUGA ROLS – MILRID – ELITEN – PACKER

Neljännessä Toto65-kohteessa nostamme viisi valjakkoa mukaan peleihin. 6 NUGA ROLS on alkuperäisenä suosikkinamme toimineen Varoituksen poisjäännin jälkeen rankingin kärkinimi. Vaikka Heimo Mäkäläisen valmennettava onkin voittanut tällä kaudella vasta kertaalleen, on ruuna suorittanut viime aikoina startista toiseen hyvällä tasolla. Vastus on sopivaa tasoa ja Jani Ruotsalaisen ajokilta on ravin maistuessa lupa odottaa menestystä. Suosikin kaveriksi A-ryhmään kohoava 5 MILRID on kykynsä osoittanut ja Ilkka Pyysalon suojatti täytyy ilman muuta huomioida kaikilla kuiteilla. Alla on toki kuukauden tauko ja lämmitys antaa lisäinfoa päivän vireestä. B-ryhmän käynnistävä 8 ELITEN avaa auton takaa hyvin ja Terho Rautiainen ajaa auton irrottua varmastikin eteenpäin. 4 PACKER on tauluaan vaarallisempi ja ravin maistuessa kaikki on mahdollista. 1 MELKERI kilpailee hyvässä kunnossa mutta kauden avausvoitto antaa edelleen odottaa itseään. 

T65-5 Pori L6 | Päivän Duo-1

RANKING
A) 1,6,2,3 B) 5 C) 4,7
EXCALIBUR IT – JUGADOR – POR NIE ROCK – SUE’S PHOTO

Yli puolet viivalla olevista valjakoista saavat asemat A-ryhmästä. Vähäisestä osallistujamäärästä huolimatta voitosta nähtäneen mielenkiintoinen taistelu. 1 EXCALIBUR IT starttaa matkaan niukkana suosikkinamme. Antti Mäntymäen valmennettava sai kuukauden paussin jälkeen viime torstaina Seinäjoella startin kroppaansa. Ruuna tsemppasi johtavan rinnalta hyväksyttävästi ja se varmastikin vielä parantaa tähän kisaan. Mikäli Niko Jokela pystyy ajokkinsa kanssa torjumaan kiihdytyksessä ulkoa tulevan uhan, olisi ruuna varmastikin keulasta vahvoilla. 6 JUGADOR alkaa toissakertaisen Turun voittonsa perusteella löytämään tasoaan. Alla olevassa Vermon Voimaliigassa juoksunkulku ei tarjonnut mahdollisuutta parempaan sijoitukseen. 2 POR NIE ROCK on rehti työmyyrä, jota vauhtien putoaminen selkeästi suosii. Ari Moilasen ajokki on yksi perusvaljakoista. Numeron 3 SUE’S PHOTO kohdalla hyvän ja huonon päivän esitykset ovat kaukana toisistaan. Ensin mainitun sattuessa kohdalle Santtu Raitalan ajokki pystyy voittamaankin. Ainoaksi B-ryhmäläiseksi kelpuutettava 5 SAHARA ROUGE parantaa startti kropassa. Juoksu meni Seinäjoella torstaina pieleen ja tuon startin voi unohtaa.

T65-6 Lappeenranta L6 | Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 11,8,3 B) 2,9,1,10,4,6,5,7,12
O.P.ROC – OTHELLOS MAGI – MEMPHIS MINNIE – THE RECTOR

Magic Mondayn Toto65-kierroksen päätöskohteessa riittää haastetta. Tarjoamme kolmelle valjakolle asemat parhaasta A-ryhmästä, mutta voittajan lipsahtaminen haastajaryhmän puolelle ei varsinaisesti yllättäisi. Merkittävästi tauluaan vaarallisempi numero 11 O.P.ROC ansaitsee haastavasta lähtöpaikasta huolimatta suosikkiaseman. Kunnossa ei ole moittimista ja vastus on sopivaa kaliiberia. Tommi Kylliäinen palaa parin startin jälkeen Matias Salon valmennettavan rattaille. Ykköshaastajaksi kohoava numero 8 OTHELLOS MAGI pilasi kummankin pientä taukoaan edeltäneen starttinsa laukkaan heti alkumatkasta. Mikäli Hannu Torvinen saa ajokkinsa pidettyä ravilla, ei sen enempää tauon kuin haastavan lähtöpaikankaan tarvitse olla este menestykselle. Kyvyt Marja Haakanan valmennettavalla riittävät taatusti. 3 MEMPHIS MINNIE ei ole hevosena edellä mainittujen veroinen mutta parhaimmillaan tamma tekee keulasta hyviä juoksuja. Ville Tonttila lataa varmasti hyvällä avaajalla kovat piipussa kiihdytykseen. Haastajaporukan käynnistävä usein kengittä kilpailemaan tottunut 2 THE RECTOR palaa kuukauden tauolta. Lähtöpaikka lienee paras mahdollinen.

PÄIVÄN DUO
Pori L6 – Lappee L6

1,6,2,3,5
11

Yhteensä 5 yhdistelmää.

TROIKKA | PORI LÄHTÖ 5

1
2,3
2,3,6,9,4,7

Yhteensä 10 yhdistelmää, panos 2 euroa, hinta 20 euroa.

TROIKKA | LAPPEE LÄHTÖ 6

11
1,2,3,8,9
1,2,3,4,6,8,9,10

Yhteensä 35 yhdistelmää, panos 0,5 euroa, hinta 17,5 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ville Tonttila

L2/2 VEX ANT HOPE: Ruuna palasi pitkältä tauolta Kouvolassa. Se oli keulapaikalta kakkonen ja jätti kyllä itsestään oikein hyvän kuvan. Varsinkin kun valmentaja hieman varoitteli ennen kisaa, että aika kevyellä laitolla hevonen palaa. Tämä lähtee kohtalaisesti. Mielelläni ajaisin kuitenkin selästä. Sellaisella reissulla ruuna on ollut parhaimmillaan. Eiköhän startti vienyt sitä vielä eteenpäin.

L3/11 RAHART: Hevonen vähän sairasteli ja hiukan tuli taukoa. Huonolta lähtöpaikalta rahasija tyydyttäisi.

L4/6 ROCKY HANOVER: On ollut koko ajan kehnoja lähtöpaikkoja. Hevonen on tauluaan parempi. Look Complete lienee tosi lähellä voittoa. Sijat 3-4 olisi hyvä suoritus.

L6/3 MEMPHIS MINNIE: Tamma kilpailee hyvässä kunnossa. Se on kelpo talvihevonen. Tämä lähtee lujaa ja keulasta todennäköisesti yritetään ajaa. Aika meneväinen tapaus, mutta tamma on yleensä hyvin rauhoittunut johtopaikalla.

L6/12 HERAKLEITOS F.: Ruuna tuntui paluustartissaan tosi hyvältä vielä 500 jäljellä. Se puutui sitten lopussa. Pitkä tauko oli toki alla. Ravi kävi ihan mallikkaasti. Joskus tämä on yllätellytkin. Näistä asetelmista rahasija olisi ok.

Jani Ruotsalainen

L2/7 MACCABI YOSEF: Ajamani Joensuun startti oli lounasraveissa. Se oli toki helpompi lähtö, mutta hevonen teki ihan ok esityksen tauolta. 

L2/10  BLACK EMPEROR: Vermon kisassa oli vielä taukotukkoisuutta. Lahdessa ruuna sitten jo voittikin oikein helposti. Tämä ei ole ollut hirveän hyvä hokeilla. Maanantaina niillä jouduttaneen ajamaan. Kunto on hyvä, mutta pieni varoitus tuosta. Lämmitys kertoo jo aika paljon.

L3/10 KIARA ALE: Joensuussa oli tosi vaativat olosuhteet. Aivan kohtalaisen startin hevonen teki. Vähän se oli epävarman tuntuinen. Laukkakin voi tulla. 

L4/1 TOUGHERTHANTHE REST: Kouvolan kovatasoisessa lähdössä ruuna teki oikein hyvän suorituksen. Ihan kunnossa oleva hevonen. Ykkösradalta saadaan nätti reissu. Tämä tuskin pystyy pitämään johtopaikkaa.

L5/6 NUGA ROLS: Hevonen kilpailee hyvässä kunnossa. Kaarteissa voi tulla pikku hankaluuksia, jos ajautuu ulkokaistoille. Vireen puolesta ruuna pystyy pärjäämään.

Isto Kuisma

L2/5 AMOUR AMIKO: Hevonen oli pariin viime starttiin vähän kehno. Se tuli sitten kunnolla kipeäksi ja ruunaa lääkittiin. Hyvin on päästy treenaamaan ja uskoisin hevosen olevan taas omalla tasollaan. Kun asiat on kohdillaan, tämä kyllä riittää näissä lähdöissä. Juoksupaikalla ei ole hirveästi väliä. Kenkäpakko ei myöskään ole kynnyskysymys.

L6/1 EXCALIBUR SISU: Tauluaan parempi hevonen olemassaan. Paljon on ollut huonoa tuuria. Viimeksi oli pistelähtö ja melkeinpä tämän kuului siinä pärjätä. Aivan hyvä suoritus kuitenkin myös. En usko, että se kykenee puolustamaan keulapaikkaa ykköseltä. Ei ruuna ole ollut raketti alussa. Neljän joukkoon on odotukset.

Timo Toiviainen

L4/4 GIRESSE BOKO: Ruuna rokotettiin viime startin jälkeen ja kuukauden verran tuli taukoa. Ihan normaalin tuntuinen se on ollut harjoituksissa. Yhden kerran on ajettu vähän reippaammin. Hieman on ylisarja. Hevonen lähtee kyllä aika lujaa. Hokkikenkä on nyt alla. Ainakin aikaisemmin tämä on mennyt hokeillakin ihan ok.

L6/4 SMOKY RAY: Hevonen on tehnyt tasaista työtä. Ennen se oli johtopaikalta parhaimmillaan. Nykyään tuntuisi, että selkäreissu käy sille paremmin. Sellainen olisi itselläni toiveissa. Hokit on olleet alla jo muutaman startin. Ei niistä ole ollut haittaa.