Totovihjeet

Kommentti- ja vihjepaketti tiistain 13.8.2019 Toto5-raveihin.

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä

TOTO5-VIHJESYSTEEMIT

T5-1: 3 (9,2)
T5-2: 7,9,3 + 11,2,5,1 (10,8)
T5-3: 3 + 4,2,1 (5,9)
T5-4: 5,2,1 + 11,12 (7,3)
T5-5: 3,6 + 5,2,4 (9,11)

Pieni systeemi 18 riviä, panos 1 euro, hinta 18 euroa.
Suuri systeemi 700 riviä, panos 0,1 euroa, hinta 70 euroa.

TOTO5-ANALYYSIT

Lähtö 4 | Toto5-1
ABC-Särkisalmi & S-market Parikkala

RANKING 
A) 3 B) 9,2,11,6,10 C) 4,13,7,5,1,8,12
CALLELA IKAROS – ADRIANNE’S AMI – HOMEHILL’S HUGO – CRAGGANMORE

Toto5-kierroksen avauskohteen selkeänä suosikkina matkaan starttaava 3 CALLELA IKAROS on lahjakas 3-vuotias ja seuraammekin Jere Taulion suojatin edesottamuksia mielenkiinnolla niin tässä kuin tulevissakin koitoksissa. Olli Koivunen otti ruunaan tuntumaa jo viimeksi Vermon Kolmivuotispokaalissa ja hyvästä sijoituksesta huolimatta jossiteltavaakin jäi, Callela Ikaros ei saanut sisäratareissun päätteeksi todellista mahdollisuutta. Kuski oli startin jälkeen kommentoinut hevosen tulleen maaliin voimissaan eli ennätyksen rajusta parantamisesta huolimatta paukkuja olisi ollut vieläkin parempaan. Jere Taulion mukaan pidempi starttiväli johtuu yksinkertaisesti siitä, ettei sopivia lähtöjä ole ollut tarjolla. Vireessä ei pitäisi olla moittimista ja uskomme Kriteriumiin tähtäävän ruunan pystyvän tässä täysipainoiseen suoritukseen. Tämä tarkoittanee sitä, että haastajat joutuvat tyytymään taisteluun kakkosrahoista. B-ryhmän kärkeen kipuavilla valjakoilla on omat epävarmuustekijänsä kullakin. Pitkästä aikaa volttilähdössä oleva 9 ADRIANNE’S AMI on takavoltin sisäradalla, mistä Timo Toiviaisen pitäisi virtavan oriin kanssa päästä nopeasti nousemaan toiselle radalle. 2 HOMEHILL’S HUGO ei pystynyt viimeksi parhaimpaansa ja 11 CRAGGANMORE on sopivasta vastuksesta huolimatta suoraan tauolta arvoitus.

Lähtö 5 | Toto5-2
R-kioski Parikkala

RANKING 
A) 7,9,3 B) 11,2,5,1 C) 10,8,4,12
GOSSIP’S HERO – ELLIOT WEB – VELOCE VALD – SMOKY RAY
 
Toisessa Toto5-kohteessa kelpuutamme kolme valjakkoa parhaaseen A-ryhmään. Suosikkinamme matkaan starttaava 7 GOSSIP’S HERO on voittanut urallaan vasta kahdesti mutta viime starteissa annettujen näyttöjen perusteella sillä on kyllä syksyn myötä kelpo saumat kaunistella tuota tilastoa. Marja Haakanan valmennettava oli heti suoraan tauolta Vermossakin kelpo kolmas, eikä tuota suoritustakaan ole syytä moittia. Gossip’s Hero oli mukana kovassa avauksessa, eikä alla ollut tauko huomioiden ollut yllätys, ettei loppumatkasta enää löytynyt varsinaisesti kirikykyä. Toissakerralla Lappeessa nähtiin takapareista todella vahva kierroksen kiri ulkoradoilla ja viimeksi se otti sitten ansaitusti voiton itsekin juoksunsa eteen töitä tehdenkin. Hannu Torvinen ajaa varmasti kiihdytyksessä määrätietoisesti eteenpäin ja mikäli suosikki pääsee keulaan, on se varmasti vahvoilla. 9 ELLIOT WEB on ottanut suosikin kanssa mittaa paremmuudesta kahdessa alla olevassa Lappeen startissa, ja kumpikin on ottanut kertaalleen voiton. Aika näyttää, kuinka juoksu lähtee takarivistä luontumaan. Ideanostona A-ryhmään myös 3 VELOCE VALD. Pitkään hyvässä vireessä kilpaillut ruuna sai totosijan veroiset onnistumiset Mikkelin starteissa ja se osoitti myös viimeksi Lahdessa laukan jälkeen kunnon pitävän. Aktiivisena kuskina tunnettu Jarmo Saarela saa varmasti suojatilleen hyvät asemat kärkiporukasta.  

Lähtö 6 | Toto5-3, Päivän Duo-1 
Lähitapiola Savo-Karjala

RANKING 
A) 3 B) 4,2,1 C) 9,8,7,6
IIKORI – PAUHIS – ANNIN VAPPU – HANSLANKARI 

Kolmantena Toto5-kohteena toimivassa ja samalla ravien Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa rankingin kärkipaikan valtaava 3 IIKORI piti viimeksi Lahdessa keulapaikalta varsin tasokkaan porukan varmaan tapaan komennossaan maaliin saakka. Markus Porokka oli kiihdytyksessä päättäväinen, eikä luovuttanut, ennen kuin Iikori pääsi 1. takasuoralla keulaan. Taulussa näkyy kolme tolppaa, kauden ansiot ovat 18.000 euroa ja alla vuoden toistaiseksi kovin esitys. Keulaan päästessään Iikori olisi varmasti erittäin vaikeasti voitettavissa. Ykköshaastajaksi kohoavalle numerolle 4 PAUHIS jäi tuossa Iikorin voittamassa Lahden startissa jossiteltavaa, sillä Olavi Nisosen suojatti ei saanut lopussa kiritilaa. Aika näyttää, kuinka kovan haasteen ori pystyy tässä mahdollisuuden saadessaan suosikille heittämään. 2 ANNIN VAPPU on ravi- ja suoritusvarma tamma. Nämä ominaisuudet kantanevat totomatsiin. 1 HANSLANKARI on tauluaan vaarallisempi mutta sisäradan lähtöpaikka on Kaisa Tupamäki-Kukkamon valmennettavalle haastava. Kyvykäs 5 HEXAN VOKSU palaa tauolta. Terho Rautiainen istuu numeron 9 KIHISEE rattaille. Aika näyttää, saako Eero Laitinen lahjakkaan suojattinsa kanssa palaset vielä loksahtamaan kohdalleen.

Lähtö 7 | Toto5-4, Päivän Duo-2, Troikka
Parikkalan Kunta

RANKING 
A) 5,2,1 B) 11,12,7,3,9,8,6,10,4
STONECAPES PICASSO – LASSIC POINT – GOLLUM – TOUGHERTHANTHEREST

Neljännessä Toto5-kohteessa sinetöidään Päivän Duon kohtalo ja viritellään lisäksi ravien ensimmäiset troikat. Tauolta palaava tähän porukkaan hurjan kyvykäs 5 STONECAPES PICASSO tulee viivalle realistisen varovaisten kommenttien saattelemana. Jukka-Pekka Hukkanen kommentoi tähtäimen olevan talvessa ja starttiin tullaan aika lailla testimielellä. Valmentaja kuitenkin tiedostaa suojattinsa kyvyt ja myöntää, ettei menestys sinänsä yllättäisi. Stonecapes Picasso on aikaisemminkin palannut hyvässä vireessä tauolta. Viime vuonna peräti seitsemän ykkössijaa ottanut 2 LASSIC POINT on tänä vuonna voittanut vasta kertaalleen. Vaikka sarjat ovatkin reilun vuoden takaisesta tilanteesta koventuneet, pystynee Matias Salon valmennettava edelleen näissä lähdöissä voittamaankin. Paikka valmiiksi toisella radalla on selkeä etu. Olli Koivunen jatkaa numeron 1 GOLLUM rattailla. Kaksikon yhteistyö tuotti viimeksi Joensuussa voiton vahvan esityksen päätteeksi. Jere Taulio kommentoi hevosen tuntuneen treenissä hyvältä ja lähtöön satsataan vahvasti. Voittaja löytyy varsin suurella todennäköisyydellä edellä mainitusta kolmikosta.

Lähtö 8 | Toto5
Sähkötaito Oy

RANKING 
A) 3,6 B) 5,2,4,9,11,7 C) 1,8,12,10
BLACK EMPEROR – CASE CAROLINE – HOLY JACK – NATURGAS 

Toto5-kierroksen päätöskohteessa kaksi valjakkoa saa asemat kirkkaimmista parrasvaloista. Keulassa viihtyvä 3 BLACK EMPEROR kipuaa rankingin kärkeen. Sanna Salosen valmennettava palasi viimeksi täällä Lappeessa valmiissa iskussa tauolta ja selvästi myös Jani Ruotsalainen luotti ajokkiinsa. Black Emperor jäi avauspuolikkaan aikana taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua mutta kun toisessa kaarteessa takaa hyökättiin, ajoi Ruotsalainen ruunan keulaan. Tämän jälkeen tahti tiivistyi, päätöskierros tultiin tasaisen puolireipasta tahtia, mutta voitto irtosi lopulta oikein helpon näköisesti varmaan tyyliin. Startti kropassa ruuna varmasti parantaa, eikä sen ohittaminen tule olemaan helppoa. Hieman haastavasta lähtöpaikasta huolimatta numero 6 CASE CAROLINE kuitenkin myös asemat A-ryhmästä. Timo Toiviaisen valmennettava on kyvykäs menijä tähän porukkaan, emmekä usko takavoltin sisäradan muodostuvan ongelmaksi. Eiköhän maamme kuskieliittiin kuuluva Hannu Torvinen löydä kiihdytyksessä ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä väylät toiselle radalle ja tämän onnistuessa tamma nähtäneen juoksulla kuin juoksulla voittomatsissa. 

PÄIVÄN DUO
Lähdöt 6-7

5,2,1
3,6

Yhteensä 6 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

Tauosta huolimatta todella kyvykäs 5 STONECAPES PICASSO nostetaan troikkapiikiksi.

5
1,2
1,2

2 yhdistelmää, panos 5 euroa, hinta 10 euroa

5
1,2
3,6,7,8,9,11,12

14 yhdistelmää, panos 0,5 euroa, hinta 7 euroa

Yhteensä 17 euroa

TROIKKA LÄHTÖ 9
Parikkalan oriyhdistys & Saaren hevosystäväinseura

RANKING 
A) 11 B) 1,6,9,2,4,5,10,7,12,3,8
QUEASY DU POINT – WANT TO WHEELS – COVER PRINCESS – CAPO THE ANGEL

Merkittävästi tauluaan vaarallisempi 11 QUEASY DU POINT saa haastavasta lähtöpaikasta huolimatta luottamuksemme ja nostamme Jere Taulion valmennettavan illan toisen troikkaviritysten piikiksi. Tamma teki suoraan pieneltä tauolta Mikkelissä 14.7. todella kova esityksen johtavan rinnalta ja tuon esityksen perusteella tammalla on kyllä potentiaalia nousta sarjoissaan. Tuon jälkeen epäonnea on kuitenkin ollut matkassa ja kaksi tuoreinta yritystä ovat pilaantuneet laukkoihin. Mikäli Olli Koivusen rattailleen saava tamma ravaa, pystyy se tekemään töitäkin menestyksensä eteen.

11
1,2,6,8
1,2,4,5,6,7,9,10

Yhteensä 28 yhdistelmää, hinta 14 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Jere Taulio

L4/3 CALLELA IKAROS: Ei starttiväliin ole sen kummempaa syytä. Ei ole ollut oikein sopivia sarjoja tarjolla ja on treenattu hevosta lisää. Hyvin se on suorittanut koko ajan. En osaa laukkaa pelätä oikeastaan lainkaan. Viime starteissa varsa ei ole meinannutkaan laukata. Ei vielä tässä vaiheessa muutella varusteita. Aika väsymätön menijä tämä on. Ollin mukaan se olisi pystynyt menemään Vermossa 1.13-ajan kunnolla tilaa saadessaan.

L7/1 GOLLUM: Eiköhän tuosta yritetä rivakasti liikkeelle ja koitetaan torjua ulkopuolelta kiihdyttävät. Katsotaan miten käy. Joensuussa tämä avasi varsin hyvin ja nappasi ekat keulat. Sellaisessa kunnossa hevonen kilpailee, että sen pitäisi mennä maili 1.12:n pintaan. Harjoituksissa ruuna on ollut jopa paremman tuntuinen kuin ennen viime starttia.

L9/11 QUEASY DU POINT: Joensuussa tuli laukka heti alussa. Siinä oli vähän tiukkoja tilanteita ja niitä tämä ei oikein kestä. Takarivin paikka on melkeinpä parempi tamman kohdalla. Mikkelin 1.14-tuloksen se meni kuolemanpaikalta. Jaksoa on ihan mukavasti. Takakengät ehkä riisutaan nyt.

Juha Utala

L1/8 FAR FROM HOME: Tamma aloitti kisaamisen Lappeessa. Olisi se saanut olla lähempänä kärkeä siinä. Vähän enemmän periaatteessa odotin. Hevonen petraa, kun saa startteja kroppaansa. Varma menijä alokassarjoihin. Ihan kärkisija olisi ehkä pieni yllätys kuitenkin.

L5/2 THREE DEE NODO: Hyvässä kunnossa hevonen kilpailee. Sopivalla selkäjuoksulla se pystyy olemaan ihan kärjessä. Ruuna lähtee puolikovaa. Ilman selkää edessä se painaa itsensä helposti tyhjäksi.

L6/2 ANNIN VAPPU: Tamma kilpailee tasaisen varmassa vireessä. Sen pitäisi päästä juoksemaan kärkiryhmässä. Ei mikään kiertelijätyyppi, mutta seurailee mukavasti. Hevonen pystyy olemaan totossa tässä.

Jani Ruotsalainen

L1/9 JEZABELA: Tammaa tuskin tarvitaan peleissä tässä.

L8/3 BLACK EMPEROR: Kyvykäs hevonen on kyseessä. Se sairasteli pitkään ja teki mainion paluustartin tauolta. Aluksi oltiin kuolemanpaikalla ja siitä sitten keulaan. Ruuna voitti varsin helposti. Jos se saa olla terveenä, startit vievät hevosta vielä varmasti eteenpäin. Voltissa ei pitäisi olla ongelmia. Tämä lähtee ihan reippaasti matkaan.

L10/10 PROUD ANGELIQUE: Lahdessa oli kovatasoinen lähtö. Ajettiin siinä sisällä. Aivan asiallisesti tamma tuli loppua. Ihan ok suoritus.

Jukka-Pekka Hukkanen

L2/3 OUTLANDER: Ruuna voisi mennä ehkä vähän alta 1.20-tuloksen. Se on sellainen vähän laiska menijä. Aika ravivarma varsa kuitenkin.

L7/5 STONECAPES PICASSO: Jalkojen kanssa oli murheita ja tauko taas venähti. Hirveän kovaa ei ole ajettu. Yllättävän hyvä hevonen on ollut aina suoraan tauolta. Jos ruunalla satsaa, lähtee se kyllä lujaa. Kuski saa päättää taktisen puolen. Ei varustemuutoksia. Talvea kohti ajellaan. Ollaan avoimin mielin menestyksen suhteen. Yrittävä hevonen tämä on.