Totovihjeet

Kommentti- ja vihjepaketti maanantain 18.3. Magic Monday -raveihin.

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä
 

TOTO65-SYSTEEMIT

T65-1: 2 (1,4)
T65-2: 8,12 + 5,6,3,10,1 (7,4)
T65-3: 9 + 10,6,4 (11,2)
T65-4: 2,9,7 + 8,1 (3,4)
T65-5: 1,7,15,14,12 (11,3)
T65-6: 5,2 (9,3)

Pieni systeemi 60 riviä, hinta 6 euroa
Suuri systeemi 1400 riviä, hinta 140 euroa

TOTO65-ANALYYSIT

T65-1
Oulu L4

Magic Mondayn Toto65-kierroksen pankkina toimii Oulussa ravattavassa avauskohteessa suursuosikkina matkaan starttaava 2 REGENT ZET. Antti Ojanperän suojatti on kohonnut aivan jäätävään vireeseen. Viimeiset neljä starttia ovat tuottaneet totosijat 2-1-1 ja tilipussi on näissä kisoissa karttunut peräti 21.200 eurolla. Viimeksi Vermossa ruuna teki keulasta kovan esityksen, vaikka T. Rex lopulta väkisin ykköseksi runttasikin. Santtu Raitalan rattailleen saava Regent Zet kiihdyttänee auton irrottua pitävään piikkiin.  

T65-2
Lappeenranta L4

Toisessa Toto65-kohteessa rankingin kärkeen kipuavat tapaukset starttaavat niin haastavista asemista, että vaikea on tästä kaksikosta kummallekaan varauksetta luottamusta tarjota. Tilanne olisi täysin toinen, mikäli nämä valjakot pääsisivät matkaan paremmilta lähtöpaikoilta. Rankingin kärkeen kipuava 8 CASE CAROLINE hakee kolmatta peräkkäistä voittoa kanuunaiskussa ja molemmat alla olevat ykkössijat ajanut Mika Forss jatkaa rattailla. Tamman lähtöpaikka on haastava mutta sopivassa tehtävässä niin hevonen kuin ohjastajakin nauttinevat haastajien kunnioitusta. Eiköhän Case Closed löydä ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta asemat kärkiporukasta. Piippuhyllyn paikalta starttaava 12 JUSTINE CASE pystyy tekemään juoksuaankin mutta taulun kertomalla tavalla näistä asemista voittoon kiertäminen on aina vaikeaa. Teivossa tamma oli radalta 11 viides ja viimeksi Lahdessa radalta 12 kolmas. Pidempi starttiväli johtuu ravien peruutuksista ja vireen pitäisi olla ennallaan. Ideavaljakkona B-ryhmän kärkeen nostettava numero 5 FRODE SISU on todella mielenkiintoinen seurattava oriin palattua takaisin Roni Paldanin valmennukseen. Kyseessä on merkittävästi tauluaan ja statistiikkaansa kyvykkäämpi menijä, jonka pitäisi kyllä näissä sarjoissa pärjätä. 3 BLUE MAY ja 6 LIBERACE ovat suosikkien perusvarmistuksia. Mikäli rastaamista jatkaa, ainakin 1 MR DAVE ja 10 HOT DEVIL kannattaa vielä huomioida.

T65-3, Troikka
Oulu L5

Tasaisen varmaa työtä tekevä 9 WILLY WINGSTON on kolmannen kohteen itseoikeutettu suosikki. Mauri Jaaran valmennettava on tehnyt kovia esityksiä niin keulasta, johtavan rinnalta kuin takaa kirimälläkin, eikä takarivin lähtöpaikka vie ruunan mahdollisuuksia. Toki eturivistä kaikki olisi ollut selkeästi suoraviivaisempaa ja helpompaa. Vaikka juoksunkulku näyttelee varmasti jonkinlaista roolia Willy Wingstonin mahdollisuuksien suhteen, tarjonnee Mauri Jaara suojatilleen mahdollisuuden taistella lähdön voitosta. Haastajaporukan käynnistävät 10 ONLY EYES BROLINE ja 6 PROUD LEADER huomioidaan ensimmäisenä, mikäli suosikkia varmistelee. 4 LAGO NEGRO avaa kovaa ja keulaan päästessään Marko Hakkaraisen valmennettava pystyy taistelemaan ihan voitostakin.

T65-4
Lappeenranta L5

Neljännessä Toto65-kohteessa tarjoamme neljälle valjakolle paikan A-ryhmästä. Loistopaikalta matkaan starttaava numero 2 OXAN COCKADOODLEDO jatkaa vahvassa vireessä, vaikka alla onkin tasapaksumpi sijoitus Joensuun Magic Monday -raveista. Tuossa startissa Santtu Raitala pakitti ajokkinsa kanssa alussa porukan hännille, mistä ei vahvasta kiristä huolimatta ollut asiaa tototaisteluun. Nyt asemat löytyvät väistämättä lähempää kärkeä ja Timo Kukkosen valmennettava on varmasti vaarallinen. Mika Forss istuu ruunan rattaille. 9 BURNHILL’S LUCK on valmiiksi toisella radalla ja tämä on kyvykkäälle ruunalle varmasti etu. Christa Packalenin suojatti on saanut tauon jälkeen kaksi starttia kroppaansa ja se parantanee edelleen otteitaan. 7 HERZOG GREENWOOD olisi taistellut viimeksi tasokkaassa Toto75-lähdössä kärkipään sijoituksista mutta loppukaarteen laukkaansa. Jere Taulio kommentoi 7 Oikein -lehdessä laukan johtuneen kengän irtoamisesta. Veli-Pekka Toivanen palaa Herzog Greenwoodin rattaille. Eturivin uloimmasta paikasta huolimatta 8 BEX saanee pienessä lähdössä kelpo asemat parijonosta ja pystyy sitten vauhdinjaon sen mahdollistaessa nousemaan mukaan totomatsiin. Kahdella mailin voitolla kautensa aloittanut 1 DESTINATION ONE käynnistää haastajaporukan. Vaikka esitykset ovatkin olleet vakuuttavia, täysi matka ja tasokas vastus tekevät tehtävästä edellisstartteja haastavamman. Petri Fredin odottaa valmennettavaltaan edelleen vahvaa suoritusta.

T65-5, Duo-1
Oulu L6

Viidentenä Toto65-kohteena ravataan Oulun ravit päättävässä koitoksessa 15 hevosen autolähtö, missä viisi valjakkoa punnertaa tasaisena rintamana parhaaseen A-ryhmään. Rokkaavat alkutahdit rankingille tarjoava numero 1 BWT ROCK AND ROLL avaa auton takaa kovaa ja Janne Sorosella on kelpo saumat torjua kiihdytyksessä ulkoa tuleva uhka. Joka tapauksessa asemat löytynevät kärkiporukasta. Vahvaan vireeseen kohonnut 7 NOT A CLUE avaa auton takaa kovaa mutta totta kai näin ulkoa kiihdytykseen panostamisessa on riskinsä. Hännille pakittaminen veisi kuitenkin käytännössä menestyssaumat. Ehkäpä rankingin kärkikaksikko taivaltaa lopulta matkaa piikki-selkä -asetelmassa. Numerot 15 RAPID LEADER ja 14 KURIR BRÅDDE tekivät viime vuonna kovan tilin ja nousivat selkeästi sarjoissaan. Molemmat ovat edelleen voittosummaansa nähden varsin kyvykkäitä menijöitä. 12 HARD TO TRICK ansaitsee myös paikkansa kuumimpien pelihevosten joukossa, vaikka Martti Pellikankin ajokilla haastava lähtöpaikka tekee iltapuhteesta varmasti haastavan.

T65-6, Duo-2, Troikka
Lappeenranta L6

Lappeen ravit päättävässä ja samalla myös Magic Mondayn Toto65-kierroksen sinetöivässä koitoksessa suosikkina starttaava 5 MINTO’S DON JUAN ansaitsee asemansa rankingin kärjessä, mutta viivalta löytyy myös yksi erityisen potentiaalinen haastaja. Minna Piiroisen valmennettava on ottanut pienen tauon jälkeen maaliskuussa kaksi vakuuttavaa voittoa keulasta mutta tällä kerralla tie ei todennäköisesti aukea johtopaikalle saakka. Minto’s Don Juan pystyy toki tarvittaessa taistelemaan voitosta johtavan rinnaltakin. Viimeksi Jokimaalla suoraan puolen vuoden tauolta kanuunaesityksen päätteeksi piippuhyllyn paikalta voittoon kirinyt numero 2 COOL CONCLUSION ottanee ensimmäiset keulat. Marja Haakanan valmennettava viihtyy johtopaikalla ja alla olevan suorituksen jälkeen kärkipaikasta luopuminen tulisi kyllä yllätyksenä keulassa. Tämä kaksikko erottuu haastajaporukasta selkeästi.

TROIKKA
Lappee lähtö 6

2,5
2,5
3,6,9

6 yhdistelmää, panos 2 euro, hinta 12 euroa

PÄIVÄN DUO
Oulu L6 – Lappee L6

1,7
5,2

4 yhdistelmää

ABC-RANKINGIT LAPPEE

Lähtö 1
A) 5 B) 7,2,8,1,4,3,6
T.T. HUNSVOTTI – TEMPAISU – B. VIOLETTA – ARVON HERRA

Lähtö 2
A) 11,7,8 B) 5,1,3,4,9 C) 12,6,10,2
WONDER OF YOU – BENITO BOSCO – ZUMU DE LA VEGA – HELLSBELLS
 
Lähtö 3
A) 12,6 B) 1,3,4,9,5,2,8 C) 7,10
PETE POINTTI – KOSEN KIMALLUS – VIKSLENA – VILJU

Lähtö 4
A) 8,12 B) 5,6,3,10,1,4,2 C) 9,11
CASE CAROLINE – JUSTINE CASE – FRODE SISU – LIBERACE

Lähtö 5
A) 2,9,7 B) 8,1,3,4 C) 6
OXAN COCKADOODLEDO – BURNHILL’S LUCK – HERZOG GREENWOOD – BEX

Lähtö 6
A) 5,2 B) 9,3,6,4,1,11
MINTO’S DON JUAN – COOL CONCLUSION – RADIANCE BROLINE – GENE TOUCH

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Jari Hietarinne

L4/1 MR DAVE: Oli Vermossa tauolta juuri sellainen kuin sen piti ollakin ja palasi kunnossa. Huominen keli mietityttää, mutta pitäisi parantaa, kun on saanut startin. Vermon perutuissa raveissa oli tarkoitus ajaa tässä välissä. Lämmitys näyttää Esalle, mikä on hevosen päivän vire. On tämä ihan virkeä oripoika, josta ei oikein kotona saa käsitystä. Viime viikolla päästiin hyvin ajamaan ja sen jälkeen ei ole treenattu, vaan ainoastaan liikuteltu. Kaikki treenien perusteella ok. Paikka on parempi kuin takarivistä tai 7-8 radoilta, vaikkei tämä mikään raketti alussa ole. Jos rata on vaan pitävä, niin ei Esa alussa ainakaan peruuttele. Ori tulee kaikilta paikoilta ja pystyy tekemään omaa juoksuaan. Voitto ei yllätä minua yhtään. Viimeksi Iivari ajoi juuri kuten oli sovittu. Pakitteli hännille ajoi rauhallisen startin, antaen hevosen tulla maaliin omaa vauhtiaan. Ori tuli korvat kiinni maaliin ajamatta. Kun loppu meni neljättä rataa kiertäen, niin turha oli hevosta lopussa kiusata pitkältä tauolta.

Arto Eteläpää

L5/4 CARAMEL KID: Parissa viime kisassa hevonen on alisuorittanut, eikä ole ollut sellainen, kuin pitäisi. Kunto pitäisi olla tallessa. Viimeksi oli vatsan kanssa ongelmia ja laitan sen piikkiin. Nyt ei ole vatsan kanssa ollut ongelmia. Normitreenit ajettu. Ei tällä kotona alta 1.30-vauhtia ajeta koskaan. Viimeksi kasiradalta joutui avaamaan kovaa, niin lopussa sitten hyytyi. Kunhan ei kuolemanpaikalle jää, niin kaikki muut paikat käy. Voitto tulisi pienenä yllätyksenä itselleni, mutta ei minään jättiyllätyksenä.

Petri Fredin

L5/1 DESTINATION ONE: Ruuna oli Kouvolassa jopa yllättävän hyvä suoraan tauolta. Viimeksi Kuopiossa kyseessä oli enemmänkin hiitti, niin helppoa kaikki oli. Se tuli korvat ummessa maaliin täysissä voimissa, eikä kukaan tullut lopussa edes haastamaan. Ei Janin tarvinnut edes piiskaa kääntää. Ihmettelin viimeksi, kuinka maililla sai noin hiljaa matkalla ajaa. Nyt matkana 2100 metriä ja se vähän arveluttaa, mutta jos yhtä hyvä on pidemmällä matkalla, niin ei ole mitään hätää. Toissa vuonna matkalla ei ollut mitään väliä, mutta viime vuonna tämä ei saanut mitään aikaan matkasta riippumatta. Viime syksynä kun ajoin itse kilpaa, se meni puoli kierrosta ja kävi poikittain. Siihen nähden viime startit ovat tulleet yllätyksenä. Mitä olen muita hevosia tässä katsonut, niin eihän niistä mikään kovaa lähde ja luulisi tämän keulassa juoksevan. Jos Lappeen pyöreällä radalla ei tarvitse keulasta koko matkaa kaasu pohjassa ajaa, niin kyllä ruunaa on hankala lopussa ohittaa. On minulla kovat odotukset. Toivotaan että rata ei mene pehmeäksi, se olisi tälle iso miinus. Matala-askelisena hevosena ei kulje kurassa.

Katariina Inkeri

L6/3 GENE TOUCH: Lähtöpaikka on nyt ihan hyvä. Viimeksi laukkasi, mutta en tiedä miksi. Lähdetään totosijatoiveissa. Viimeistelyt menneet normaalisti. Ihan hyväntuntuinen on ollut. Kaiken mennessä nappiin pystyy voittamaan, eikä sillä tavoin minua yllättäisi.