Totovihjeet

Kommentti- ja vihjepaketti sunnuntain 7.4.2019 raveihin.

POISJÄÄNNIT teksti-tv:stä ja Heppa-järjestelmästä
 

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 4 (2,3)
T4-2: 1,6 + 11,2,5 (7,8)
T4-3: 5,3,7,9 + 2,4 (8,6)
T4-4: 9,10 + 5,1,2 (12,79

Pieni systeemi 16 riviä, hinta 3,20 euroa.
Suuri systeemi 150 riviä, hinta 30 euroa.

TOTO4-ANALYYSIT

LÄHTÖ 4 | Toto4-1

Toto4-kierroksen avauskohteena ravattavassa kylmäveristen tasoitusajossa tammat saavat 20 metrin hyvityksen ja tästä edusta pääsee nauttimaan myös lähdön selkeänä suosikkinamme matkaan starttaava numero 4 LUMO-PEKUNA. Seppo Suurosen valmennettava on kyvykäs aloittelija ja vaikka se viimeksi hieman yllättäen laukkaan pilasikin, kulki tamma viidessä edellisessä startissaan kiltisti ravia. Tuossa Kuopion startissa Lumo-Pekuna palasi muutaman kuukauden talvitauolta ja osoitti heti epäonnistumisesta huolimatta hyvää virettä. Pekka Vehviläisen ajokki eteni 1. kaarteen loppupuolella keulaan ja tapahtumat vaikuttivat olevan täysin hallussa, kun laukka loppukaarteessa yllätti. Valmentaja Seppo Suuronen kommentoi 7 Oikein -lehdessä treenien sujuneen tuon kisan jälkeen hyvissä merkeissä ja valmentaja vaikuttaa oikein tyytyväiseltä suojattinsa vireeseen. Hokit ainakin riisutaan ja kelin sen salliessa siirrytään kesäbalanssiin. Kakkosradan ei pitäisi tuottaa ongelmia ja uskomme Vehviläisen suuntaavan kiihdytyksessä määrätietoisesti eteenpäin. Tarjotaan suosikille luottamus ja nostetaan Lumo-Pekuna Toto4-systeemien tukipilariksi.

LÄHTÖ 5 | Toto4-2

Toisessa Toto5-kohteessa kiihdytys saattaa näytellä isoa roolia tulojärjestyksenkin suhteen ja tarjotaan tauolta palaavalle numerolle 1 AIRA CLOC ideasuosikkina paikka rankingin kärjestä. Viime kausi oli kiistatta pettymys ja valmentaja Jere Taulio arvioi 7 Oikein -lehdessä tamman tehneen koko vuoden aikana vain kolme hyvää starttia. Syksyllä paikallistettu hammastulehdus saattoi kuitenkin hyvinkin selittää vaisuuden ja tamman kauden avausta seurataan nyt poikkeuksellisen suurella mielenkiinnolla. Aira Cloc avaa auton takaa kovaa ja mikäli askeleet vain osuvat kiihdytyksessä lankulle, ei siitä taida olla ulkopuolelta asiaa ohi. Taulio ei yllättyisi suojattinsa voitosta, vaikka paras terävyys tosi vasta starttien myötä löytyykin. Toisella kovalla eli numerolla 6 PAM HALLOVER on taulussa niin ykkösiä, kuin selkeästi tasapaksumpiakin sijoituksia. Viimeksi Teivossa Ossi Nurmosen valmennettava taipui johtavan rinnalta. Aika näyttää, panostaako tällä kerralla ruunan rattaille istuva Tapio Perttunen kiihdytykseen. Kyvykäs 11 JOHNNY FLAME starttaa haastavalta paikalta ja lisäksi Juha Puhtimäki istuu itse valmennettavansa rattaille. Mikäli eturivin suosikkikaksikko innostuu ottamaan aikaisessa vaiheessa mittaa toisistaan, ruunan mahdollisuudet parantuvat luonnollisesti selkeästi. 2 LONELY RIDER ja 3 GLENEAGLE saavat hyviltä paikoiltaan asemat kärkiporukasta. Myös 5 EASY RIDE avaa kovaa.

LÄHTÖ 6 | Toto4-3, Päivän Duo-1

Kolmannessa Toto4-kohteessa ja samalla Päivän Duon käynnistävässä koitoksessa katseet kääntyvät ensisijaisesti numeroa 5 H.V. TUURI kohti. Koko uransa Veikko Leinosen käsistä kilpaillut ori vaihtoi alkuvuodesta maisemaa ja viimeksi Kuopiossa nähtiin hevosen ensimmäinen startti Ossi Nurmosen valmennuksesta. On itsestään selvää, että tämän kaltainen maisemanvaihdos saattaa piristää kokenutta kilpahevosta kummasti, emmekä suuremmin yllättyisi, vaikka se saisi tänä kesänä rakennettua jonkinlaista menestysputkeakin. Tuossa Kuopion startissa totosija irtosi kelpo esityksen päätteeksi, juoksu ei nimittäin sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Esitystä seurataan nyt mielenkiinnolla. 3 VIRIN VEIJARI on taatusti kova vastustaja, mikäli Tapio Perttunen pääsee ajokkinsa kanssa keulaan. Toissakerralla Joensuussa Veijo Kauppisen valmennettava voitti johtopaikalta varmaan tapaan. 7 PAUHIS on erittäin lahjakas hevonen, jonka kohdalla tämänhetkinen voittosumma ei kerro vielä totuutta oriin potentiaalista. Ori palasi Kouvolassa tauolta suorittaen heti hyvällä tasolla. Pienessä lähdössä takamatkasta ei taida niin suurta haittaa olla ja Olavi Nisonen päässee suojattinsa kanssa kelpo asemiin. Myös 9 YPÄJÄ JALLU kannattaa takamatkasta huolimatta huomioida aikaisessa vaiheessa peleissä. Voittokantaan Lahdessa palannut numero 2 TUVIKER ja toissakerralla pussiin jäänyt ja viimeksi kelpo esityksen tehnyt 4 EGOA ON käynnistävät haastajaporukan.

LÄHTÖ 7 | Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

Toto4-kierroksen ja Päivän Duon sinetöivässä ja samalla lounasravien troikkalähtönä toimivassa koitoksessa numero 9 OXAN COCKADOODLEDO valtaa alla olevasta epäonnistumisesta huolimatta rankingin kärkipaikan. Tuossa Lappeen startissa Mika Forssa ajoi 1. takasuoran alussa määrätietoisesti keulaan, missä ruuna sai sitten toisessa kierroksella vahvaa prässiä ja maalisuoralla askel painoi. Kunto tuskin on kadonnut mihinkään ja odotamme Timo Kukkosen valmennettavan suorittavan omalla hyvällä tasollaan. Tauolta palaavan numeron 10 BIG SEXY DELI suoritusta seurataan luonnollisesti suurella mielenkiinnolla. Roni Paldanin valmennettava selvitti viime vuonna tiensä mm. Kasvattajakruunun ja Kymenlaakso-ajon finaaleihin ja tämän vuoden päätähtäin on Derbyssä. On sanomattakin selvää, että vastus on tässä lähdössä sopivaa kaliiberia ja tauosta huolimatta ori on kuumimpia pelisuosikkeja. 5 FRANKLIN WEB teki Lahdessa hyvän 700 metrin kirin. Tuore startti kropassaan Jussi Rämön valmennettava varmasti terävöityy. Hyvin auton takaa avaava 1 DOOLIN DALTON yrittää torjua kiihdytyksessä ulkoa tulevaa uhkaa. Jarmo Saarela saattaa hyvinkin tavoitella keulajuoksua.

PÄIVÄN DUO
Lähdöt 6-7

5,3,7,9
9,10

Yhteensä 8 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

9
1,2,5,10
1,2,5,7,10,12

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

9
2,6,10,12
2,6,7,10,12,15

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

ABC-RANKINGIT

Lähtö 1.
A) 6 B) 7,4,5,3,2,1 
RIKSUN KINGI – TUURIN TAIKA – VIRGIITTA – VEKATARS

Lähtö 2.
A) 4,5,3,2 B) 1,9,8,7,12,11,10,6,13 
MAGIC CASH – ROYAL DATE – VISIONARY – SURPRISE DAISY  

Lähtö 3.
A) 1,3 B) 6,5 C) 4,2 
QUEASY DU POINT – HELLSBELLS – JASMINE ZON – CAN’T BUY ME LOVE

Lähtö 4.
A) 4 B) 2,3,5,8,6,7,10,9
LUMO-PEKUNA – PIRTTILÄN OLGA – SALAMAN LIISU – TÄHEN SISU

Lähtö 5.
A) 1,6 B) 11,2,5,7,8,4,3 C) 9,10
AIRA CLOCK – PAM HALLOVER – JOHNNY FLAME – LONELY RIDER

Lähtö 6.
A) 5,3,7,9 B) 2,4,8,6,1 
H.V. TUURI – VIRIN VEIJARI – PAUHIS – YPÄJÄ JALLU

Lähtö 7.
A) 9,10 B) 5,1,2,12,7 C) 3,4,8,6,11
OXAN COCKADOODLEDO – BIG SEXY DELI – FRANKLIN WEB – DOOLIN DALTON

Lähtö 8.
A) 11,3,2 B) 5,8,10,9,4,1,7,6
LUXORIOUS LORD – ELITE OF VICE – WANNACMYGUNS – AN-ANNA BELLA

Lähtö 9.
A) 9 B) 12,6,10,2,7,15,4,5,16,3,8,13,1,11,14
KNOWS EVERYTHING – MIDLETON – JET SETTER – COSETTA RAI

Lähtö 10.
A) 5 B) 4,6,7,9,1 C) 8,2,10
VEX ANT HOPE – BLUE MAY – LEEMARK’S EMMA – CIAO FERRARI

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTTEJA

Jere Taulio

L2/4 MAGIC CASH: Marraskuun koelähdössä meni paljon pieleen. Aikataulut ei menneet, kuten oli ilmoitettu. Kaksi kierrosta ajettiin lämmitykseksi hölkkää ja sitten viivalle. Sekkikin jäi turhan löysälle. Kaksi laukkaa siinä tuli. Hyvin varsa on treenannut koko talven. Hiitattukin on. Ajoin sillä tiistaina 3000 metriä läpi 1.30-vauhtia. Aika helposti se meni. Uskon sen pystyvän heti alta 1.20-aikaan.

L3/1 QUEASY DU POINT: Odotin ihan voittoa Kuopion paluustartista. Juoksunkulku ei onnistunut. Siinä mentiin tosi hiljaa matkalla ja hevonen meni kipsiin. Ei se saanut kunnolla otetta radastakaan, eikä ravi käynyt kunnolla. Huippuvireessä tamma on. Vain kerran on lähdetty siivekkeiden takaa ja silloin tuli hyppy. En usko, että ensi metrejä lähdetään laskemaan täysillä.

L5/1 AIRA CLOC: Hevosen piti startata jo kertaalleen Bodenissa. Ei kuitenkaan päästy mukaan, kun pisteet ei riittäneet. Tamman pitäisi olla korkealla tässä lähdössä. Taktiikkana koitettaneen keulaan ja karkuun. Vahva luotto minulla on hevoseen.

Matti Nisonen

L1/4 VIRGIITTA: Tamma meni letkeän tuntuisesti koelähtönsä kolmevuotiaana. Suunnitelmien mukaan on edetty ja talvi käytettiin treenaamiseen. Hyvin on kaikki sujunut. Nyt kevään korvalla on ajettu myös vauhtia. Mielenkiintoinen alokas. Ei mitään hirveän kovaa testihiittiä ole laskettu. Suht maltillisesti kuitenkin. Ehkä varsa voisi hyvissä olosuhteissa mennä 1.35-1.36:n paikkeille. Treenien perusteella aika ravivarman oloinen aloittelija.

L2/5 ROYAL DATE: Raviliigavarsa aloittaa aika vastaavista lähtökohdista. Talviharjoittelu on mennyt ihan nappiin. Hevosen kehityskaari on edennyt koko ajan talven aikana. Vauhtitreeniä on myös tämän kohdalla lisätty. Näppituntumalla hyvällä mallilla se aloittaa nollasarjoissa. Kovimmillaan on hiitissä ajettu 1.22-1.23:n kyytejä läpi. Lopetukset on parhaimmillaan olleet 1.15-1.16:n vauhtisia. Ei voltin vitonen tietenkään paras paikka ole, mutta harjoituksissa tamma on lähtenyt voltista aika varmasti. Hiukan pitää ottaa alku varman päälle.

L9/12 MIDLETON: Ruuna palasi tauolta Lappeessa. Se lähti hyvin liikkeelle ja annoin keulat pois 1. kaarteessa. Loppukaarteeseen asti oli selkiä edessä, ja kirimerkin jälkeen hevonen voitti kyllä tosi helposti. Lopetus oli 1.16-vauhtinen, eikä kaikki ollut pelissä. Tuon jälkeen on treenattu lisää. Aiemman perusteella ruuna lähtee voltista ihan liukkaasti matkaan. Juoksurata on tuskin ainakaan haitta.

Ossi Nurmonen

L5/6 PAM HALLOVER: Raveja on peruttu ja tuon myötä starttiväliä on kertynyt kuukauden verran. Hevonen oli vähän pettymys Teivossa. Siellä oli kova rata ja ruuna meni jumiin. Siinä tuli hieman vaivoja pintaan ja noita on myös hoidettu. Pieni arvoitus se tähän kohtaan on. Tämä lähtee aina reippaasti. Kengät jalassa mennään näillä näkymin.

L6/5 H.V. TUURI: Ori aloitti meiltä käsin Kuopiossa. Se teki tauolta hyvän juoksun. Vähintään samassa kunnossa hevosen pitäisi jatkaa. En pelkää voltin vitosta noin laukan kannalta. Ei tätä kannata kokonaan unohtaa peleistä.

Juha Utala

L4/3 SALAMAN LIISU: Tamma oli omaksi itsekseen ihan ok torstaina Kouvolassa. Se on mennyt jonkun verran eteenpäin ja hieman sitkistynyt. Eiköhän se pysty pyörimään totosijoilla Lappeessakin. Tosi kovaa hevonen pääsee liikkeelle ja paikka on aivan hyvä.

L5/5 EASY RIDE: Tauon jälkeen ajamissani kahdessa startissa hevonen teki aivan asialliset esitykset. Se lähtee lujaa ja jos sattuisi pääsemään keulaan, siitä ruuna voisi olla aika lähellä. Hyvässä kunnossa se kilpailee.

L6/8 ANNIN VAPPU: Tamma on ollut vähän nihkeä. Enemmänkin se seurailee. Sillä pitäisi päästä heti kärkiporukkaan. Tuolloin se voisi pystyä yllätykseen. Takaa hevonen ei yritä aivan samalla tavalla. Lyhyt starttiväli on plussaa tälle.